Skräcklördag: Kallelsen

Den andra ljudnovellen i helgens skräcktema är skriven av ingen mindre än Helena Dahlgren från Dark Places. Kallelsen är en Lovecraft- doftande skapelse som tar oss med till ett kargt, regnigt och kallt västkustlandskap där en kvinna sitter tillsammans med sitt lilla barn och väntar på att hennes man ska komma hem från hummerfisket. Men när han väl gör det verkar det inte vara samma man som hon lärde känna.

18132416Jag tyckte mycket om Kallelsen. Framförallt gillade jag stämningen, den råa havsvinden verkar smyga sig in i varje vrå och obehaget som växer är påtagligt. Jag gillar också de subtila tecknen på att allt inte är som de ska, och den råa skräcken som tar över när katastrofen närmar sig. Mycket fin novell som passar väldigt fint i höstrusket!

Det enda jag har att anmärka på har ingenting med själva berättelsen att göra. I början och slutet av uppläsningen nämns författaren som ”Helena Dahlberg”. Lite slarvigt korrekturfel, kan jag tycka.

Mix förlag, 2013.

4 reaktioner på ”Skräcklördag: Kallelsen

  1. Vad roligt att du gillade! Jag har faktiskt inte lyssnat på den än, men det låter som om mina intentioner med novellen och de stämningar jag velat förmedla följt med in i uppläsningen. Irriterande med Dahlberg, dock, ska höra om det går att ändra.

    1. Gillade mycket! Det var en väldigt bra uppläsare och väldigt stämningsfull uppläsning som passade bra med berättelsens egen stämning 🙂

Kommentera