Sommaren som kom och gick

Det var den här sommaren, så olik alla andra somrar mest i hela världen, som jag slutade vänta och satte mitt eget liv i rörelse. Det var den här våren, pandemivåren, som ett liv med någon sedan mer än tio år inte var det längre. Det var kanske den märkligaste tiden någonsin att göra det på, men ett slut är ett slut och det kan inte vänta.

Sommaren kändes, trots detta eller kanske just därför, särskilt närvarande. Jag var ledig veckorna efter midsommar, då när ljuset i Jämtland aldrig går och lägger sig och det nästan var apokalyptiskt varmt i sina stunder. Jag var rastlös på nätterna, jagade solnedgångar tillsammans med en vän, promenerade på kyrkogårdar och pratade om livet och döden. På dagarna sov jag ikapp mitt liv, det var så det kändes.

Augustinatten, den mörkögda, är kanske min bästa tid på året. Ljuset dröjer sig kvar, men mörkret som kryper in lovar sömn och vila och höstkvällar. Jag fann en ny plats, gjorde något som jag längtat efter i åratal – lämnade min lägenhet för en större, där jag har en balkong med dubbeldörrar där solen faller in på golvet från klockan sju på morgonen till två på eftermiddagen. Det är mitt gomorronsol. Min borg.

Jag har läst, ändå. Jag känner mig fortfarande inte riktigt hel utan en bok i väskan och med mig hela sommaren har Daenerys Targaryen varit. Det är henne jag vill läsa om i A Dance With Dragons, henne och de drakar jag älskar så mycket att jag har en intatuerad på höften. Tyvärr är femte delen i George R R Martins A Song of Ice and Fire långt ifrån det jag önskade att den skulle vara. Kanske har mitt just nu ganska ofokuserade liv inte givit den rättvisa, men mitt största intryck är ändå att det här kanske är jordens mest överskattade fantasyserie.

Hur som helst. Jag har också lyssnat på böcker, för vad vore livet utan litteraturen. Jag har två månaders lyssning och läsning att skriva om så jag hoppas och tror att det kommer dyka upp både långa och korta recensioner på den här bloggen inom kort. Jag tror att den här sommarens bloggtystnad är över.

4 reaktioner på ”Sommaren som kom och gick

  1. Välkommen tillbaka!
    Vilket modigt och svårt beslut att bryta upp. Förstår att det måste ha varit (och är) väldigt tungt, men det låter också som att du tagit ett rätt beslut. Och det låter jättemysigt med lägenheten!

Kommentera