Sommarens finaste meddelande

”Vet du, jag har läst MASSOR med böcker i sommar tack vare dig.”

Så skrev en av mina vänner till mig på sms för inte så länge sedan. Jag blev så glad att jag var tvungen att skratta högt, plaskvåt från hårtopp till skosnören och ståendes på ett regnigt torg mitt i natten utan paraply och allt. För en som gärna vill bli bibliotekarie, då helst på barn- och ungdomsbibliotek, och älskar att få människor att läsa, är det inte alldeles precis det man vill höra? Till saken hör också att vi har pratat en hel del under våren just om att aldrig finna ro eller tid till att läsa.

Det senaste hon hade läst var de tre första böckerna i Mortal Instruments- serien och ville nu ha biosällskap när första boken går upp på vita duken i höst. Självklart var det första jag gjorde, när det blivit anständig tid på dagen, att springa till bibblan och låna City of Bones. Såklart ville jag gå med henne och se den.

1 reaktion på ”Sommarens finaste meddelande

Kommentera