Sommarens läsning

Nej, jag vägrar tro att sommaren redan är slut. Men jag svarar ändå på Bokhoras enkänt om sommarläsning, mest för att jag inta kan låta bli en utmaning när jag ser en.

1. Bäst i sommar?

Jag har läst flera bra böcker i sommar, men allra mest minns jag nog The Little Stranger av Sarah Waters. Mästerlig och förtjusande berättelse om det gotiska huset Hundreds Hall och dess hemligheter. Även Lilla Stjärna, Penelopiaden och The Ball Jar hör till sommarens pärlor.

2. Sämst i sommar?

Jag har bara läst ett par kapitel i den än, men jag känner redan på mig att Dan Browns Den förlorade symbolen kommer bli årets sämsta läsning. Monstersågning väntas om några dagar, frågan är om jag ens läser ut den.

3. Vad har du helst läst på stranden?

Tja, stranden och stranden. Jag har inte legat på någon strand i sommar, men när vi har guppat runt med båten på sjön har jag läst Jerusalem – och Aftonbladet…

4. Var har du läst mest?

Det är nog uppdelat mellan mitt soffhörn, min bakgård och altanen i min pojkväns sommarstuga. Vi hade många regniga förmiddagar och även då plöjde jag Jerusalem. Jag läste hela boken under veckan vi var i Lövberga, säger väl en del om lästiden eftersom den är ganska tjock.

5. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?

Man kan väl säga att jag lyckats till hälften, för jag har velat läsa igenom alla Lagerlöf jag missat och sagda bok är ju ändå en bit på vägen. Annars har jag sällan läsprojekt, jag kastar mig över allt som lockar och pockar.

6. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!

Jag har bara köpt en enda bok i sommar, The short second life of Bree Tanner av Stephenie Meyer. Helt otroligt egentligen, men jag har ett väldigt seriöst köpstopp eftersom jag har tänkt att lägga lite mer pengar på semester (gjort) och på ommålning av lägenheten (på gång).

7. Vad ser du fram emot att läsa i höst?

Jag har ovanligt dålig koll på höstutgivningen, men jag ser fram emot att läsa Rädda livet av Erica Jong som jag lånat, och ännu fler Lagerlöf lär det väl bli.

Kommentera