Sommarläsning i fantastikens tecken

Sommaren har kommit med stormsteg även till Norrland och det är ju inte utan att man går och börjar fundera lite på sommarläsningen (okej, jag har slipat på en imaginär hög i flera veckor men det hör inte till saken). Till saken hör däremot att jag förmodligen kommer läsa kursen Fantasylitteratur i sommar – om jag inte backar ur i sista minuten, det har hänt innan även om jag inte är helt förtjust i mig själv i de stunderna.

Alltså blir det väl en alldeles ypperlig kombination att köra fantasytema här på bloggen också? Det finns vissa fantasyverk jag har gått och varit lässugen på länge och nu ska det förhoppningsvis bli av!

Egentligen har jag redan tjuvstartat fantasysommaren – jag har de senaste veckorna läst Berättelser från Engelsfors, avslutande Morwhayle- boken och de fantastiska böckerna om Skämmerskans barn. Imorgon blir det en recension av de senare, i veckan kommer det förhoppningsvis upp en bild på min sommarläsningshög (det beror lite på posten och min ork att ta mig till biblioteket). På torsdag kommer jag berätta mer om Morwhayle-boken och därmed anser jag fantasysommaren inledd!

(Och avslutningsvis. För er som inte alls gillar fantasy – det kommer bli en hel del ordat om andra böcker här på bloggen också).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHej sommaren!

5 reaktioner på ”Sommarläsning i fantastikens tecken

  1. Jag läste en Fantasykurs på Linnéuniversitet för några år sedan. Den var mycket givande. Jag fokuserade mig dock på fantasy för barn- och ungdomar.

Kommentera