Sommarläsningen är snart här..

…och min sommarläsningshög är under stadig uppbyggnad! Under tiden svarar jag också på en enkät som Bokbabbel plockade upp från ett gammalt Dark Places- inlägg.

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?

A clash of kings – George R. R. Martin och
Elfenbensriket – Naomi Novik (båda delar i fantasyserier jag läser en del av varje sommar)
Skymningsflickan – Katarina Wennstam (en ny bok kommer ju i år och jag har inte hunnit läsa den förra än!)
Varför vara lycklig när du kan vara normal? – Jeanette Winterson och
Dykungens dotter – Birgitta Trotzig (båda bokcirkelböcker)

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Säkert flera stycken, men ingen i min sommarläsningshög för då är det bara cut the crap som gäller.

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
På stranden, vid havet. Eller på en fjälltopp.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
Då midsommar förhoppningsvis kommer innebära norra Jämtland och semestern kommer inledas med en roadtrip uppåt övre Norrlandskusten och/eller inlandet hoppas jag på att båda platserna ovan kommer bli faktiska läsplatser. Men i övrigt kommer jag nog ligga mycket på en filt i gräset på min bakgård.

En del av förra sommarens bakgårdsläsning.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Jag har fantastiska förhoppningar på Dykungens dotter men längtar också mycket efter att läsa Alberte och Jakob- trilogin som jag hittade i en samlingspocket på senaste bokbytardagarna på mitt bibliotek.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Alla skräckvurmare borde verkligen läsa Hemmet av Mats Strandberg som jag slukade på strax under 24 timmar och som jag nästan, men bara nästan, ångrade att jag läste på grund av den fantastiska skrämselfaktorn.

7. Strand eller hängmatta?
Strandenen.

8. Deckare eller roman?
På sommaren, gärna både och.

9. Favoritgenre?
Sommaren innebär sedan några år tillbaka alltid fantasy för mig. Men jag läser alltid minst en deckare och gärna någon klassiker också. Allt finns med i sommarens läshög som kommer på bloggen nästa vecka.

Hur ser din sommarläsning ut?

1 reaktion på ”Sommarläsningen är snart här..

Kommentera