Söndagsläsning och ljudboksefterlysning

Hoppas ni gillade Boklördagen igår! Här hittar ni alla inlägg om ni missade den. Idag blir det lugnare på bloggfronten, jag ska fila på en recension av Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children och klura på utmaningar jag fick av Poplitt och Bokmilaskogen. Jag läser nog också de sista skälvande hundra sidorna i Alias Grace och sedan är det dags att kasta sig över Jellicoe Road. Som jag har längtat! Glöm inte tävla om just den boken här.

Men det blir nog efter en långpromenad. Det har inte snöat på flera dagar nu (halleluja!) och jag ska ta med mig mp3-spelaren och gå ut och gå. På tal om det undrar jag, ni vana ljudbokslyssnare, har ni något bra tips? Det var länge sedan jag lyssnade på en bok och jag har svårt att hitta någon eftersom jag har ganska höga krav. Det ska ju helst vara en bok man gillar men också en bra uppläsare och sådana har jag svårt att hitta.

Vilken är er favorit?

20 reaktioner på ”Söndagsläsning och ljudboksefterlysning

 1. Jag har lyssnat på dessa böcker i ljusboksversion:

  * ”Bortom stjärnan” av Elisabet Nemert
  * ”Harry Potter” (ja, alla sju böckerna i serien, på engelska) av J K Rowling
  * ”Ödets hav” av Elisabet Nemert
  * ”Medinas juvel” av Sherry Jones
  * Samt några Tintin-äventyr (ett sådant räcker perfekt åt en promenad) av Hergé.

  Jag rekommenderar egentligen samtliga dessa. Och så har jag köpt några till, men jag har inte hunnit börja lyssna på dem ännu.

  1. Harry Potter har jag också lyssnat på, de är ju jättebra! Men att Tintin fanns inläst visste jag inte, det ska jag absolut kolla upp. Jag älskade Tintin- albumen när jag var liten, tack för tipset 🙂

  1. Hmm, jag har lyssnat på en bok med honom som uppläsare men jag gillade det inte alls. Kanske får ge honom en chans till 🙂

   1. Han var jättebra som Tintin. Historierna gjordes ju till ljudversioner redan på 70-talet och 80-talet, tror jag. Det var ju också då, som Tintin var som populärast här i Sverige (även om filmen nu har återuppväckt mångas intresse [även mitt]). Men de håller ännu.

     1. Det tycker jag absolut att du ska göra. Jag vet att Tomas Bolme gjorde dig besviken en gång, men ingen har haft något negativt att säga om hans insats som svensk Tintin, och jag tror att min syster tyckte att han var bra soim uppläsare på en bok (det var dock inte ”Vägen till Jerusalem”).

 2. Har just hittat till din blogg och tycker att den är jättefin!!! Jag älskar också att läsa böcker, därför är det så roligt att läsa din blogg 🙂 Jag och min syster skriver mycket också.

 3. Har just hittat till din blogg och tycker att den är jättefin!!! Jag älskar också att läsa böcker, därför är det så roligt att läsa din blogg 🙂 Jag och min syster skriver mycket också.

Kommentera