Spöken och sommarvärme, eller skräckspecial på bloggen

En sökning på orden ”sommar” och ”spöken” ger 87 träffar i vår bibliotekskatalog. När maj övergår i juni blir vi överhopade med nya böcker med en kombination av sommarlov och övergivna hus där det spökar och knappt hinner de stå sig tillrätta i hyllan förrän de blir utlånade av ivriga barnahänder. Kanske känns det så mycket tryggare att konfrontera rädslan på en solvarm filt i gräset, kanske är bara det långa sommarlovet en perfekt tid för läsning. Säkert är att det är något alldeles särskilt med kombinationen ”sommarlov” och ”spöken”.

Inte är det heller bara de där barna som vill gotta ner sig i knackningar på fönster, middnattstimmor och kalla händer mitt i stekande sol – bibliotekarierna blir ofta minst lika stjärnögda vid tanken. Även jag. Över midsommar plöjde jag tre Hcg (9-12 år)- skräckisar, den ena efter den andra, och när juni övergick i juli bläddrade jag mig igenom en till. Den här helgen tänkte jag prata om dem. Det blir skräckspecial hela helgen, tre skräckisar för slukaråldern och en ungdomsthriller med spökinslag. Stay tuned!

sommarskräck

2 reaktioner på ”Spöken och sommarvärme, eller skräckspecial på bloggen

  1. Det måste jag hålla koll på! Jag har två tjejer, 10 och 11 år, som läser den här typen av böcker just nu. Vi läste nyss, var för sig, Kråkslottet av Ewa Christina Johansson, som ju handlar om det du beskriver: gamla hus (inte övergivet, men det har stått öde länge) och sommarlov 🙂 Fler tips på böcker i den stilen passar bra just nu!

    Min recension av den boken finns här: https://justnujusthar.com/2016/07/14/recension-krakslottet-av-ewa-christina-johansson/

    Bella har recenserat den på IG: https://www.instagram.com/bellas_boktips/

    1. Ska kolla in din recension! Recenserade också Kråkslottet senare i helgen (alla inlägg i helgen var tidsinställda). Gillade den mycket!

Kommentera