Spökläsning för sport- och mellofobiker

Såhär i mello- och OS-tider tipsar Skuggornas bibliotek om skräckläsning, närmare bestämt Kvinnan i svart som nyligen givits ut på svenska. Jag har själv inte läst översättningen men älskade originalet. Jag tänkte också hänga på och tipsa om lite ny spök- och rysläsning man kan ta till om man, som jag, är OS- och melodifestivalenfobiker.

Varför inte Hollow City, fortsättningen på Miss Peregrines’s Home for Peculiar Children? Jag har inte läst den än men älskade första boken!

9781594746123_200_hollow-city

Eller Doctor Sleep, fortsättningen på The Shining?

9781444761160_200_doctor-sleep

Det är Modernista som gett ut Kvinnan i svart. Nyligen gav de även ut en översättningen av The Turn of the Screw, spökhistorien av alla spökhistorier!

9789174990935_200_nar-skruven-dras-at_pocket

Jag tycker vi gör det här till en serie. Vilken bok vill du försjunka i när melodifestivalen och vinter-OS verkar alldeles för påträngande?

4 reaktioner på ”Spökläsning för sport- och mellofobiker

  1. Åh, tack för upplysningen om fortsättningen på Miss Peregrine. Läste åxå ettan och vill läsa mer.

  2. älskade Miss Peregrines home for peculiar children! Måste läsa fortsättningen, vet du om (och isåfall när) den kommer ut på svenska?

    1. Vet faktiskt inte, men eftersom första kom ut på svenska lär kanske andra också göra det 🙂 Kolla med Rabén och Sjögren, det var de som gav ut ettan på svenska!

Kommentera