Spridda bokskurar

Om det är något jag har svårt för, så är det att koppla på världen när jag skriver hemtenta. Helst vill jag skriva den så fort som möjligt och saker som nöjesläsning, bloggande och andra roliga saker blir väldigt lidande.

Något annat jag har svårt för är att koppla av hemtentan när jag faktiskt är färdig med den. Det tar flera dagar för mig att stressa ner tillräckligt mycket för att kunna slappna av med en bok, eller skriva något läsliga blogginlägg.

Jag har med andra ord lidit av spridda bokskurar de senaste dagarna. Jag har läst ungefär femtio sidor i Makalösa kvinnor, hundra sidor i Alltings början, tio sidor i Samuel Johnson #2, Hell’s Bellsnågra sidor i Katedralen vid havetOch så vidare. Helst vill jag läsa allt på en gång och det är svårt att bara välja en bok ur högen när alla ser så himla lockande ut, och jag har ändå inte ro att läsa en åt gången.

1783475315775920976685654984

Vad gör du när läsningen blir rörig?

6 reaktioner på ”Spridda bokskurar

  1. Jag lyckas nog i alla fall hålla läsningen igång, även om det ibland känns trögare än annars även för mig. Just nu läser jag ”Den magiska stenen” av Kevin Crossley-Holland och ”Jag, Martin Luther” av Hans Peterson.

  2. Jag gör som Doris säger: ”fortsätt simma, fortsätt simma”. Eller så tar jag ett break och struntar i att läsa ett tag. (Fast det är lättare sagt än gjort.) Man kan ju bestämma att bok A läser man när man äter lunch, bok B när man lägger sig, bok C som belöning för att man har jobbat med något arbete/pluggat en timme.(När jag läste på högskola var bok C metoden en stor motivationsfaktor att plugga på kan jag säga.)

  3. Känner igen det där med att det är svårt att varva ner med en bok när man har varit stressad. Däremot funkar tv-serier bra för min del. 😉

Kommentera