Storsjöyran 2010

Yran blev till slut mitt enda festivalbesök i år men det räckte ganska bra, även om vi inte bodde på campingen utan hemma så var det en härlig festivalstämning! Första riktiga kicken infann sig under The Arks härliga spelning på Stortorget på torsdagen, och största höjdpunkten får nog bli lördagskvällen då solen äntligen infann sig och jag först satt med pojkvän och vänner i öltältet och hade underbart roligt, och sedan såg presidenttalet och sjöng Jämtlandssången med samma personer (och 20.000 till på Stortorget). Även Kents spelning på fredagen var underbar!

Men det började på torsdagen, och första artisten vi såg var Miss Li. Jag såg henne på en festival för två år sedan också, och även om hon kanske har fått lite mer självförtroende så var det inte mycket som hade förändrats. Helt okej, javisst, men inget som tog mig med storm. Men det gjorde däremot ”fyra glitterbönder från Småland” som spelade senare på kvällen. Det var sjätte eller sjunde gången jag såg The Ark – helt ärligt har jag tappat räkningen – men de lyckas alltid leverera en show som det är ett rent nöje att höra, se och sjunga med i.

Sista bandet ut på torsdagen var Europe och vi såg de mest för att det var en kul grej, jag tycker de gör bra musik men det är inget jag är direkt inlyssnad på (förutom de obligatoriska Carrie och The Final Countdown). Men jag gillar när band bjuder på sig själva och har en bra publikkontakt, och John Norum blev verkligen älskad av publiken när han spelade en snutt ur Dunderklumpen i sitt gitarrsolo. Dunderklumpen som är så mycket Jämtland det bara går, jag misstänker att varenda jämte i publiken kände igen det och jublet var verkligen enormt. Kul!

Bästa konserten, Kent på fredagen. Jag såg Kent för två år sedan och var ganska besviken då, mina hjältar levde inte upp till vad jag trodde om dem. Men den här gången var det mycket bättre, mycket mer känsla och ett bra urval av låtar. Flest låtar spelades från Röd och det är ju en bra skiva även om mina favoriter är Vapen och ammunition och Du och jag döden. Men Röd växer för varje gång och de spelade alla pärlorna från den. Underbart! Bästa låten, avslutningslåten Mannen i den vita hatten. Jag visste ju att den skulle komma sist och jag bara väntade på den, men när de spelade intro så var det ändå gåshudsvarning..

Ewert Ljusberg håller presidenttal och 20.000 jämtar lyssnar.

0 reaktioner på ”Storsjöyran 2010

Kommentera