Stranden där fladdermössen dör

Jesper Tillberg har skrivit ganska många Hcg- deckare och skräckisar, men jag har inte läst en enda. Förrän nu. I lördags satt jag en sen kväll och läste Stranden där fladdermössen dör – lämpligt nog satt jag på en strand och läste och dessutom på en ganska ödslig ö, också det passande då boken utspelar sig på Fårö.

image

Jag vet inte hur mycket det bidrog, men nog gjorde det något för stämningen i boken. Ändå hade jag nog tyckt om den, det är en riktigt bra mellanåldersbok i den där svajande kategorin mellan spöken, spänning, gryende romantik och coming-of-age. Jag blev också förtjust i huvudpersonen Robin, hon är tuff och framåt och bryr sig inte särskilt mycket om vad folk i allmänhet tycker. Hon har också ett ganska annorlunda sommarjobb, hon jobbar extra för sin pappa på Statens Veterinärmedicinska anstalt med att ta emot och diarieföra inskickade fladdermöss. Det är något som tar kål på fladdermössen, och ganska snart bestämmer sig pappan för att ta med sig Robin till farsotens källa..

Det är dock inte bara huvudhistorien som är spännande, flera lösa trådar bildar tillsammans en riktigt bra och riktigt spännande historia, inte den bästa jag läst i genren men jag kommer helt klart rekommendera den till lässugna, sommarlovsidkande ungdomar på biblioteket.

Kommentera