Strandläsning, ruiner och berg

I Jämtland verkar inte våren vara speciellt framåt. På Rhodos var det redan högsommar.

Jag är hemma igen, efter en vecka med bad och sol och sightseeing med hyrbil runt ön. Jag kan absolut rekommendera att bli bilburen om en besöker Rhodos för även om det var branta, slingriga vägar (helt utan vägräcken på sina ställen – min höjdskräck levde och frodades!) så var det fantastiskt att få se ställen som en aldrig hade fått se annars. För trots att alla guideböcker rekommenderade östra sidan av ön med dess stränder och värme så blev både jag och min kärlek mest förälskade i västra sidan, med dess berg och djupa dalar med små byar inklämda här och var – och många, många ruiner.

IMG_4530IMG_4728

 

IMG_4461

Det är faktiskt ett hav innan vattnet.

Som gammal klassikerfilmsälskare var jag såklart tvungen att se ”Anthony Quinn- bay”, som döptes så efter att Anthony Quinn förälskat sig i bukten under inspelningen av Kanonerna på Navarone. Jag förstår honom.

IMG_4194

Semestern var också läsning, så klart. Jag läste fyra och en halv av de sex böcker jag hade med mig – ganska vältajmat om jag får säga det själv. Mina läsplatser var, kan man säga, väldigt trevliga.

IMG_4694IMG_4555

 

Nu hoppas jag på att sommaren snart hittar till Jämtland också, för jag har såklart en sommarbokshög redo. En bild på den i en blogg nära dig snart.

2 reaktioner på ”Strandläsning, ruiner och berg

Kommentera