När ett bokpaket lyser upp en hel kväll

Ibland får jag överraskningsrecensionsex från Modernista. Väldigt ofta är det mitt i prick. Som igår kväll när jag kom hem från kvällsjobb och en bok jag då inte visste att jag ville läsa hade dykt upp med den aldrig svikande posten. Nog har jag funderat på att läsa den nån gång men absolut inte nu. Dock så var det nog exakt det jag behövde i min novemberdepp, en lagom tunn spökhistoria att ta fram i jul när stressen förhoppningsvis lagt sig lite.

image

Jag har egentligen bara en fråga. Varför måste det vara en naken tjej på omslaget? Omges vi inte tillräckligt av det i all kroppshets i tv, tidningar och internet?

8 reaktioner på ”När ett bokpaket lyser upp en hel kväll

  1. Jag tyckte också omslaget var underligt. Jag vet inte vad boken handlar om, men titeln ”En julsaga” ser inte ut att ha mycket att göra med dendär nakna tjejen 😀

    1. Nä, jag har inte heller läst boken men vad efter vad jag hört om den så känns det som ett märkligt omslag!

  2. Det är ett av de märkligaste val av omslag jag sett faktiskt, är det en nytolkning av Scrooge eller ska det vara ett julspöke? Boken är jag förstås sugen på att läsa och det är kul att den kommer i nyutgåva.

    1. Ingen aning! Har faktiskt inte ens öppnat den ännu för då kommer jag nog inte kunna låta bli att läsa den och tänkte vänta till jul 🙂

  3. Jag gillade omslaget. Har ingen aning om vad boken handlar om så omslaget kanske absolut inte passar men tyckte de va kusligt på något sätt. Att det är en naken tjej reflekterade jag inte ens över utan min blick fastnade i tjejens otäcka ögon.

    1. Jag tyckte också det var kusligt, och visst har hon otäcka ögon. Jag tycker dock också att det är problematiskt eftersom kvinnor är så oerhört objektifierade i dagens samhälle Och, kanske är det därför vi inte riktigt ”ser” att hon är naken, för att vi är så vana vid att kvinnokroppar används på det här sättet?

Kommentera