Tema illustratörer: Peter Bergting

Fantasyhelgen här på bloggen fortsätter med att nystarta Tema Illustratörer och att denna gång berätta om Peter Bergting som både är illustratör, serietecknare och författare – en mångsysslare från Åmål. Bland mycket annat har han illustrerat omslagen till många fantasyböcker, formgivit rollspel, skrivit en serieroman tillsammans med Jens Lapidus och gett ut de egna fantasyserierna The Portent och Legenden om Morwhayle.

Jag tycker om hans bilder främst för att de är så livfulla, även när de är mörka. Jag tycker om färgerna och sättet att måla som då och då påminner mig om John Howe. Jag tycker också det är roligt att hans lager är så otroligt brett – det ryktas om att Morwhayle även det kommer bli ett rollspel.

Bland de allra finaste omslag jag tycker Peter Bergting har gjort är de nya Astrid Lindgren-pocketarna som kom ut i höstas. Jag älskar Astrid Lindgrens böcker och Ilon Wiklands gamla omslag så självklart var jag skeptisk innan jag såg dem – det hade jag bevisligen inte behövt vara. Det här är omslagsbilderna till Bröderna Lejonhjärta, Mio min Mio och Ronja Rövardotter.

En annan känd bok som Peter Bergting har gjort omslaget till, tillsammans med Alvaro Tapia, är Harry Potter och Dödsrelikerna.

Det här var egentligen mest ett urval, om du vill veta och se mer tycker jag du ska gå in på Peter Bergtings hemsida, tumblr, Bokus-blogg eller hemsidan för Morwhayle – på den sistnämnda finns förutom bilder också en tjusig trailer för Demonprinsessan, gratis Morwhayle-noveller att ladda ner och en provsmak på Häxmästaren som ljudbok.

Imorgon blir det mer Bergting här på bloggen, jag har gjort en intervju med Peter där vi bland annat får höra om det blir mer Lindgren-omslag och får en liten, liten sneakpeak på tredje Morwhayle-boken. Häng på!

8 reaktioner på ”Tema illustratörer: Peter Bergting

    1. Jag tänkte också köpa dem sen, även om jag har dem som inbundna med Ilon Wikland- omslagen. Man vill ju dem för att de är så fina 🙂

  1. Peters portfolio är imponerande. Jag är fortfarande sur på mig själv för att jag inte gick på hans utställning här i Stockholm för ett tag sen. Men jag har en liten originalteckning som jag är mäkta stolt över att ha.

  2. Vilken rolig tema! Hoppas du fortsätter med dessa. Jag är svag för bokomslag med illustrationer och det var jättekul att se att det är samma illustratör på flera olika vackra böcker. Mer sånt här, tack! 😉

Kommentera