Tematrio med ljudböcker

Den här veckans Tematrio hos Lyran handlar om ljudböcker, Lyran vill att vi berättar om tre ljudböcker/uppläsare som utmärker sig positivt eller negativt.

1. Gösta Berlings saga uppläst av Per Myrberg. Innan den här uppläsningen var jag väldigt, väldigt skeptisk mot ljudböcker och det var Per Myrberg som fick mig att ändra åsikt. Hans uppläsning av en av mina favoritböcker är mästerlig, vacker och fängslande.

2. De sju Harry Potter böckerna upplästa på engelska av Stephen Fry. Förmodligen min favorit bland ljudböcker. Stephen Fry är en karaktärsskådespelare i grund och botten och det märks oerhört tydligt. Han lyckas ge varje karaktär en egen, unik röst och ibland undrar jag hur det kan vara samma som läser varje person. Det blir mer som ett enmansdrama än en uppläsning, och det är otroligt engagerande. Ibland, när jag lyssnar och blundar, kan jag nästan känna hur jag sitter bredvid honom i en fåtölj framför brasan och hör uppläsningen, så verkligt och magiskt är det.

3. Astrid Lindgren är också en fantastisk uppläsare, inte bara i ljudböckerna utan i de filmer gjorda på hennes böcker där hon också är berättarröst – i varje fall är det så i Emilfilmerna och om det är i någon mer, minns jag inte.

0 reaktioner på ”Tematrio med ljudböcker

  1. Oh, jag blir riktigt sugen att lyssna på Harry P på engelska nu! Med tanke på hur många gånger jag lyssnat om på svenska är det kanske dags.

    1. Det tycker jag absolut att du ska göra! De är som sagt helt underbara, och Stephen Fry har dessutom ett sådant härligt brittiskt uttal som i alla fall jag tycker är ett rent nöje att lyssna på.

Kommentera