Tematrio om titelmän

För några veckor sedan var det titelkvinnor, nu är det titelmän det handlar om i Lyrans tematrio för veckan.

1. Dracula. Såklart.Fortfarande en av mina favoritvampyrer och mycket behöver väl inte sägas som inte redan är sagt, i den här bloggen och många andra. Mörk, mystisk och så full av klassiska vampyrattribut att det är ett nöje att läsa den.

2. Vi går från lagom tjock skräckbok till tegelstensfantasy om trollkarlar: Susanna Clarks Jonathan Strange & Mr. Norell är en underbart berättad och melankoliskt vacker historia om trollkarlar i 1700- talets England. Fantastisk balans mellan Londons smutsiga gator och magi åt både det mörka och ljusa hållet.

3. Hos Shakespeare finns en uppsjö av titelmän, Romeo & Julia är min favorit och där hittar vi ju en till titelkvinna också.  Världens kanske mesta kärlekssaga, sorglig och tung men ändå – eller kanske just därför – så vacker och gripande.

0 reaktioner på ”Tematrio om titelmän

  1. Får jag länka till dig på min blogg? Jag tycker du skriver så bra, så jag vill att fler ska kunna läsa din blogg.
    Xenia

Kommentera