The Coldest Blood – Jim Kelly

The Coldest Blood är tredje och sista boken i fjärde omgången av Projekt Kill Hyllvärmare där jag läser hyllvärmare i omgångar om tre. Det här var en thriller jag hittade i en realåda för längesedan och den har bott i min hylla i fem år.

Phillip Dryden är journalist i en sömnig engelsk småstad med Midsomer Murders- vibbar – men istället för sommar och prunkande blommor är det smällkall vinter och två människor hittas döda. De förmodas ha frusit ihjäl och polisen är beredd att skriva av morden som olyckshändelser på en gång men Dryden misstänker att annat ligger bakom och börjar själv undersöka saken.

Jag gillade The Coldest Blood. Det är en thriller utan alldeles för mycket klichéer, den berättas långsamt och eftertänksamt men är ändå tillräckligt spännande för att jag aldrig ska tappa intresset. Jag gillar småstadsskildringen och hemligheterna bakom låsta dörrar, jag gillar Phillip Dryden och jag i det stora hela gillar jag storyn – även om jag inte är helt förälskad.

2 reaktioner på ”The Coldest Blood – Jim Kelly

  1. Spännande det låter. Jag gillar också lite lågmälda thrillers. Snyggt omslag med! 😀
    Vilken duktig utrotare av hyllvärmare du är förresten – jag får skämmas som knappt kommit någonvart med min lilla lista. 😛

    1. Ja, det liksom bara flöt på när jag väl kom igång och det är himla skönt att rensa ut dem man inte gillar 🙂

Kommentera