The end of an era

2014 års läsår inleddes kaotiskt för mig, helt plötsligt hade jag sju böcker påbörjade utan att jag vetat hur det gick till. Nu i veckan har jag faktiskt avslutat tre stycken, en helt fantastisk, en väldigt bra och en som svajade som en trädtopp i oktoberstorm. Det var The Terror, Utvandrarna på ljudbok och Noveller, dikter, prosafragment av Stig Dagerman. Vilken som var vilken lär avslöjas i bloggen nästa vecka!

Den här veckan har det däremot inte varit mycket läsande, den har mest bestått av sista filande på examensarbetet och, igår, opponering. Den kommande helgen är min sista som student i Umeå och förutom att slutligen lämna ifrån mig min uppsats kommer jag också säga hejdå till min klass. Det är oerhört roligt att vara färdig med min utbildning men samtidigt är det sorgligt att avsluta just det kapitlet. Min klass och framförallt de vänner jag fått i den har varit ovärdeliga under tiden jag bott i Umeå. Det är med lite sorg jag kommer åka hemåt igen, samtidigt vet jag att det inte är hejdå till alla för alltid.

Tiden i Umeå har bjudit på en hel del stress, en hel del maratonpluggande på biblioteket tillsammans med mina ständiga pluggkamrater, en hel del uppsatsångest, många nya jobberfarenheter och som vanligt när det gäller studier, en del frustration. Men det har också varit mycket humor, roliga föreläsningar, väldigt många nya insikter och några äventyr. Jag hoppas även framtiden kommer bjuda på det.

5 reaktioner på ”The end of an era

 1. Oj, sju böcker på gång samtidigt! Mitt rekord är nog tre…

  Ibland vill ju jag också åka till Umeå och studera. Även om det nog kan vara jobbigt, så är det nog roligt också. Så kanske det blir en vacker dag i framtiden…

 2. Grattis till examen!
  Egentligen skulle jag också ha tagit min examen nu, men det får bli om ett år istället. Jobbar så mycket för tillfället att jag knappt ens kan tänka mig hur jag skulle haft tid att skriva en uppsats vid sidan av, så det är nog lika bra.

 3. ser fram emot att höra vad du tycker om dagerman.
  varje slut handlar om att ta med rätt saker. och att lämna resten. gissa vilket som är svårast. lycka till.

  j

Kommentera