The Haunting in Connecticut

Familjen Campbell flyttar in i ett nytt hus för att komma närmare sjukhuset, sonen Matt lider av långt gången cancer och det verkar inte finnas mycket hopp. Men de har knappt hunnit flytta in innan märkliga saker börjar hända, och ganska snart får de reda på att huset tidigare hyst en begravningsbyrå med en mycket blodig och dödlig historia..

The Haunting in Connecticut är en film ganska liknande The Amityville Horrors och Exorcisten och som en sådan ser jag den gärna, bara jag har någon att hålla i handen samtidigt. Mot slutet av filmen hade den dock närapå skrämt livet ur både mig och min pojkvän, förvisso var den på sätt och vis ganska lik många filmer i samma genre men den var ändå mycket mer snyggt gjord än många andra. Många av skrämselknepen är klassiska och förutsägbara men likväl blir man rädd, och ju längre in i filmen det går, desto mer glömmer man att den är lite av en kliché och desto mer intensiva blir skrämselattackerna.

Dessutom är historien ganska fascinerande. Filmerna och fotografierna från den gamla begravningsbyrån är obehagliga och krypande och övergångarna mellan nutid och dåtid smälter ihop mer och mer. Självklart har jag sett bättre skräckfilmer och en del i filmen är byggt på klassiska, beprövade metoder men jag hade absolut inga förväntningar alls och jag blev positivt överraskad. Jag rekommenderar den verkligen, men kanske inte om du är alldeles för lättskrämd.

0 reaktioner på ”The Haunting in Connecticut

Kommentera