Hur många gånger kan en slitas från sin kärlek?

Det är inte utan att jag tänker på Audrey Niffeneggers fantastiska Tidsresenärens hustru när jag läser The Next Together av Lauren James. Samma känslor drabbar mig nu som när jag läste om Clare och Henry för flera år sedan – sorg och kärlek, men också förundran. Det är knepigt att ge sig på tidsresor i litteratur för det är så mycket som måste tas hänsyn till, stämma, förklaras, gå ihop.

the-next-togetherLauren James gör det på ett fantastiskt sätt i The Next Together som helt säkert kommer bli årets bästa YA-läsning jämte Code Name Verity. I The Next Together är Katherine och Matthew  ödesbestämda att träffas och bli förälskade, att brutalt skiljas åt och i en ny era åter träffas igen innan ödet sliter dem isär. Det låter som snyftvarning, men det här är betydligt mer än en kärlekshistoria.

Framförallt är The Next Together en bok att upptäcka. För mig var det en historia jag blev mer och mer förälskad i ju djupare jag grävde i den. Ju längre jag läste, desto mer ville jag veta. Det är en långsam historia som ändå är gastkramande, det är flera tidsplan som aldrig blir förvirrande, det är himlastormande kärlek som ändå inte känns mossig, det är tjejer som inte behöver vara våp fast de lever på 1700- talet, det är helt enkelt så otroligt BRA! Förstår ni hur bra det här är? När kommer något svenskt förlag översätta den här boken?

1 reaktion på ”Hur många gånger kan en slitas från sin kärlek?

Kommentera