The perks of being a wallflower – filmen

Jag har ju alldeles glömt bort att tala om den där alldeles underbara filmen vi såg förra helgen: The perks of being a wallflower. Jag har verkligen tänkt läsa boken men varje gång jag har reserverat den på bibblan och det har varit min tur har jag inte kunnat hämta ut den eller haft noll tid att läsa den.

Men nu måste jag ta mig tid, för det var en helt underbar film! Ändå märktes det att det fanns en hel del historia som inte kom fram i filmen som jag misstänker görs mer tydligt i boken. Historien, så som den är i filmen, berättar om Charlie. Charlie är lite annorlunda, ses som något märklig i andras ögon och gör inte saker riktigt så som andra gör dem. Han har inga vänner och räknar till sista dagen på high school – första dagen han går där. Men det var innan han träffade Sam och Patrick.

Det är väldigt svårt att berätta vad den här filmen handlar om för det är egentligen inte berättelsen i sig som är så enastående – det är sättet den berättas på. Det är så lätt att på flera punkter känna igen sitt eget udda, märkliga tonårsjag och det är så lätt att känna med Charlie. Det är sorgligt, men samtidigt är det tragikomiskt och det är gjort med en glittrande glimt i ögat.

Vissa saker älskade jag mer andra. Tre saker, framförallt:

1. Skådespelarna. Åh, vad bra de var! Trovärdiga, passande i sina roller och fantastiskt duktiga.

2. Soundtracket. Jag älskar filmer som verkligen har ett genomtänkt och passande soundtrack och jag bara vet att det här soundtracket kommer gå på repeat i hörlurarna framöver.

3. Tidlösheten. Vi satt och funderade fram och tillbaka, när utspelar sig den här filmen egentligen? The Rocky Horror Show och en för karaktärerna okänd David Bowie, inget knapprande på mobiler men samtidigt inga speciellt tidstypiska 70 eller 80- talskläder. Jag gillar att filmen hade kunnat utspela sig precis när som helst, egentligen.

MV5BMzIxOTQyODU1OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDQ4Mjg4Nw@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_

Jag ska låta filmen sjunka in lite. Sen ska jag läsa boken också. Har du läst boken/sett filmen? Vad tyckte du?

16 reaktioner på ”The perks of being a wallflower – filmen

 1. Jag ville se filmen länge för jag gillar verkligen Logan Lerman. Läste boken ett tag före jag såg filmen. På ett sätt tycker jag filmen är bättre, på ett sätt boken. Skådespelarna är bra, och passar sina roller. Tänkte flera gånger hur otroligt duktig Logan Lerman faktiskt är.

 2. Boken är underbar! Det är ju ingen speciellt handling egentligen, men sättet den berättas på. Filmen är också väldigt bra. Skådespelarna är väldigt duktiga och Logan Lerman är perfekt som Charlie.

  1. Ja, det tyckte jag om filmen också! Berättandet och skådespelarna känns som det som gör filmen. Är nyfiken på boken!

 3. Jag får gå emot strömme lite här.. 😉 haha Jag ÄLSKADE filmen!! Den var helt underbar!! (speciellt då jag såg Rocky Horror Picture Show i höstas med riktigt galna amerikanska ungdomar!! xD Askul!) Dock så föll boken inte alls mig i smaken tyvärr :/
  Men som jag skrev i min recension, jag tror bara helt enkelt att det inte är min typ av bok.. 🙂

 4. Jag såg den här för några helger sedan och jag älskade den precis lika mycket som jag t.ex. älskade ”Extremely Loud, Incredibly Close”. Jag har ju endast sett filmerna nudå, men de var så bra så jag vet knappt om jag vågar läsa böckerna…

  Håller för övrigt med dig om det du skriver! (:

  1. Ja, lite så är det kanske. Men alla har ju verkligen hyllat boken så förhoppningsvis är den minst lika bra som filmen 🙂

 5. Jag har bara sett filmen och jag älskade den! Jag gillade framförallt musiken, precis som du säger, passade soundtracket perfekt till handlingen 🙂

Kommentera