The Vampire Armand (Del 6 i Vampire Chronicles) – Anne Rice

The Vampire Chronicles av Anne Rice är en av mina absoluta favoritserier. Det vill säga, jag klarar mig inte utan den. Så visst är det en skam att jag hittils missat historien om Armand, kanske är det för att jag aldrig varit så förtjust i honom.

Jag har aldrig gillat hans sätt. Antonio Banderas gör en lysande rolltolkning i filmen Interview with the vampire, men han förändrar karaktären oerhört. Jag tyckte mer om karaktären i The Vampire Lestat, men efter att ha läst den här boken får jag nog inse fakta: Armand och jag kommer aldrig bli bästa vänner.

Kanske är det därför jag inte gillar den här boken lika mycket som tidigare, kanske jag inte gillar den för att den helt enkelt inte är lika bra skriven som sina föregångare. Det är svårt att säga. Men den innehåller inte samma skärpa, samma stil och framförallt inte samma skräckblandade förtjustning hennes tidigare böcker åstadkommer. Jag vill nog också påstå att det delvis är för att alldeles för lång tid ägnas åt Armands liv innan han blev vampyr, förvisso spenderades detta med Marius, men det är inte lika intressant som livet efter han lämnat Marius.

Jag är glad att jag äntligen läst den. Men betyget får nog bli, halvnöjd.

Kommentera