Tipslistan till serieutmaningen!

Det har drösat in fina tips på grafiska romaner och jag är riktigt peppad! Chansen finns att utmaningen kommer fortsätta under nästa år också och ni som vill hänga på får såklart göra det så länge ni vill!

Liv Strömquist var en av de författare som satte igång hela den här idén, lovorden kring hennes grafiska romaner har duggat tätt som höstregn i bloggvärlden. Jag tänkte läsa Ja till Liv! (till att börja med) men hon har också skrivit böcker som Prins Charles känsla och Hundra procent fett.

En annan serieroman som fått mig att vilja börja med serier igen är Buffy Season 8, jag är en obotlig Buffynörd och jag tänkte i alla fall läsa första albumet i serien.

För att övergå till lite skräck och gotik har Bokstävlarna tipsat om Katten & Kimonon av Nany Peñas som tydligen innehåller både magiska katter och Sherlock Holmes och utspelar sig i det viktorianska England, samt Beasts of Burden som även den verkar innehålla en dos magi och skräck – och gulliga djur dessutom. Vidare i gotiktemat finns Neil Gaimans Sandman- serie som jag är jättenyfiken på och From Hell av Alan Moore.

Jag tänkte också läsa Alena av Kim W Andersson, som även skrivit Love Hurts som också låter intressant!

Cicci tänkte läsa Dracula (på engelska här) och tipsar också om Claudia’s Story, en spinoff till Anne Rices The Vampire Chronicles som jag blev jättenyfiken på. En annan vampyrhistoria jag gärna ger mig på är Tales of the Vampire  (Joss Whedon!)

Andra tips som kommit in (från bland andra marcusbiblioteket och thecuriouscaseofhtebooks som också är med i utmaningen) är:

Frances
All i want for christmas is planekonomi
Combray
The Walking Dead

Johnny Cash: I see a darkness
Watchmen
A game of thrones

En hel hög tips alltså! Tycker ni att jag har missat något väsentligt, hojta till i kommentarerna. Och vill ni vara med i utmaningen, hojta till då också!

7 reaktioner på ”Tipslistan till serieutmaningen!

  1. Jag tycker om Åsa Grennvall och Sara Granér. Läser All I want for christmas is planekonomi av Granér nu och älskar. Mycket ironiskt och mycket politiskt. Tycker också om Satrapi och då kanske främst Kyckling med plommon. Gillar du The Cure måste du läsa Coco Moodysons Jag är ditt fan in i döden.

    1. Sara Granérs böcker har jag blivit lite nyfiken på också. Jag läser Liv Strömquist nu och gillar den verkligen! Ska kolla upp de andra titlarna, tack 🙂

Kommentera