Trailer för Cirkeln – släpps 15 april!

Cirkeln är en ny bok av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag som gillar ungdomsböcker, skräck, mystik och fantasy tycker den verkar grymt spännande och ser fram emot boksläppet! Här är en beskrivning lånad från Saras blogg:

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De har inget gemensamt. De vet inte hur de kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

Mats och jag brukar annars beskriva boken som ”Buffy i Sverige utan vampyrer”. Eller Låt den rätte komma in möter Fucking Åmål möter Twilight möter My So Called Life möter Twin Peaks (fortfarande utan vampyrer). Fast först och främst är det en alldeles egen värld som vi har byggt och det är det som känns så himla härligt.

 

Kommentera