Tre bladvändare i veckans trio

För att fortsätta med den här veckans trio, så vill Lyran ha tips på bladvändare. Här är mina:

1. Psykopaten (Intensity) av Dean Koontz var en ruskig bladvändare som de flesta Dean Koontz är, men denna var också det bästa han skrivit. Hemsk, rå, äcklig men framförallt fruktansvärt spännande. Handlingen är en katt- och råtta- lek mellan mördaren Edgler Voss och psykologistudenten Laura som råkar komma i hans väg. Hon blir instängd i hans hus och försöker ta sig ut samtidigt som hon ska rädda en annan flicka som är instängd i källaren, och undvika mördaren själv.

2. Labyrinten och Kryptan är två böcker av Kate Mosse som har ungefär samma tema, en händelse förr i tiden knyts ihop med en i nutiden genom en plats eller en person som för dem samman. Både böckerna är spännande, intressanta och innehåller mycket miljö- och historiebeskrivningar utan att för den skull bli tråkiga. Det är också imponerande hur Mosse lyckas växla mellan medeltiden och nutiden respektive 1800- talet och nutiden, i båda böckerna, med sådant flyt.

3. Salman Rushdie’s Midnight’s Children läste jag i ett streck när jag pluggade litteratur, jag älskade boken och dess udda personligheter, deras liv och äventyr och alla sammankopplingar med historia, religion och mytologier som till slut blev ett enda härligt sammelsurium, vilket också berörde i slutändan.

Kommentera