Vad augusti medförde

Med augusti kom inte bara både sommaren, och en vecka senare hösten, utan också min läslust. Jag har inte läst så här många böcker sen april, och som vanligt var det YA- litteraturen som lockade mig tillbaka.

På biblioteket, som både är mitt jobb och en av mina älsklingsplatser, drog augusti med sig skolstarten och med den nya skolelever som tittade in till skolbiblioteket där jag jobbar två dagar i veckan, bokprat, ny höstlitteratur, öppning av ett filialbibliotek som varit stängt i fem veckor, stoj och liv och allt som händer på ett skolbibliotek. På stora biblioteket, där jag tillbringar tre av mina fem jobbdagar i veckan, innebär höststarten framförallt programverksamet, barnteatrar, skrivarverkstad, bokklubb och annat roligt.

Hösten är verkligen här. Augustliläsningen inleds med melankoli och äventyrslusta, fortsätter med somrig feelgood och avslutas med svårmod och ond, bråd död. Mer om böckerna mycket snart. Flera har jag gått och tänkt på i veckovis.

Dora Bruder – Patrick Modiano
Pirater! – Celia Rees
Mary Jones historia – Elin Boardy
Polarnatt – Frida Skybäck
So B. It – Sarah Weeks
Finding Audrey – Sophie Kinsella
Anna och den franska kyssen – Stephanie Perkins
All the bright places – Jennifer Niven
Déjà dead (Temperance Brennan #1) – Kathy Reichs

Kommentera