Vad en bokmal gör av en riktigt rejäl förkylning

Buffy the Vampire Slayer lärde mig att det alltid är bra att ha vitlök till hands. Nu brukar jag inte stöta på vampyrer sådär hemskt ofta, men vitlök kan fungera lika väl mot en riktigt rejäl förkylning som mot en blodsugande urtidsbest, kan jag tänka mig. Åtminstone skrämde det min förkylning på flykten redan efter två dagar. Huruvida det hjälpte att jag samtidigt konsumerade ett antal böcker ska jag låta vara osagt, men jag tycker att en inte får underskatta böckers kraft, heller.

De här dagarna har jag läst en bra bit i Sarah Waters The Paying Guests, jag har läst ut den fantastiska Den nya kvinnostaden av Nina Burton, plöjt igenom Sonya Hartnetts nyaste Kungens barn och lyssnat på ungefär halva Hur du tränar din drake av Cressida Cowell, uppläst av Robert Gustafsson. Den senare höll verkligen inte för hajpen för den är något av det vedervärdigaste jag någonsin hört. Mer ingående slakt av den boken kommer.

I veckan kommer det också att dyka upp en tävling här på bloggen, missa inte det!

Kommentera