Vad en kan göra sista helgen i september förutom att vara på bokmässan

Vi är en försvinnande liten skara i #boblmaf som inte åker på bokmässan sista helgen i september. Jag tröstar mig med att någon måste ju hålla biblioteket öppet också. Men för varje år blir det värre och värre och frågan är om jag inte kommer försöka få ledigt och åka nästa år, även om det inte blir i tjänsten. Vi får se.

Med det inte sagt att det inte blir golv i helgen. Bara inte mässgolv, för själv ska jag renoverera i min lägenhet och riva upp mitt köksgolv och hallgolv. Egentligen skulle jag ju bara måla om i hallen men när jag börjar på något har jag svårt att sluta, det gäller såväl böcker som städning och renovering! En svag tvångsneuros kanske, men so be it.

Självklart ska jag läsa också. Jag har två mycket intressanta böcker i min hög som jag tänkt blogga om i helgen. Slutligen tröstar jag mig också med en helt annan, litterär resa jag ska göra med en kompis i november. Men mer om den senare.  Den här läser jag i helgen.

Ni som INTE är på Bokmässan. Vad gör ni i helgen?

8 reaktioner på ”Vad en kan göra sista helgen i september förutom att vara på bokmässan

 1. Ja, nån måste ju stanna hemma. Jag fortsätter packa upp huset efter flytt och det är dessutom en släktträff i helgen så föräldrar, bror och brorsdotter kommer upp och sover bland flyttkartonger och halvmonterade IKEA-möbler…

 2. För mig blir det sängläge då jag åkt på en hejdundrande förkylning. Så för mig blir det vila samt läsning och filmtitt i den mån jag orkar med det.

 3. Fast jag undrar om vi är en försvinnande liten del? Jag tror det är rätt många bokbloggare som inte åker… Fast kanske vi inte pratar så mycket om det.
  Jag ska med sonen på årets sista fotbollsmatch en bit härifrån. Sen tänkte jag hinna handla, läsa och umgås med familjen.

  1. Det kan du ha rätt i! Bloggvärlden dränks av bokmässebilder och alla som är hemma tror att de är helt ensamma 🙂

 4. Jag har aldrig varit på Bokmässan och jag fruktar att jag aldrig kommer att komma dit heller. :p Gbg är alldeles för långt bort från Umeå, faktiskt. Tar jag ledigt värdesätter jag att träffa nära & kära istället och det är precis vad jag har gjort i helgen, faktiskt. Har hälsat på en hel drös släktingar samt hejat på sambo som sprungit Lidingöloppet. Det är inte så illa det heller. 🙂

  1. Det är jättelångt! Jag åkte från Umeå till Göteborg en gång när jag bodde där och det tog jättelång tid. Fast jag åkte nattåg så sådär jättefarligt drygt var det faktiskt inte. Nattåg brukar vara ganska schyst, tycker jag.

   Nej det låter som en fin helg 🙂

 5. Jag har aldrig varit på Bokmässan, men det är lika jobbigt varje år när man ser alla fina bilder och inköp som andra gjort ^^ haha.
  Men det blev släktträff och solsken så min helg blev rätt bra ändå 🙂

  1. Haha, ja det är verkligen jobbigt! En känner sig så utanför 🙂 Men som du säger, en kan ju ha en bra helg ändå 🙂

Kommentera