Vad jag läste i augusti

Juli och augusti var inte vad de brukade, så även månadssammanfattningarna uteblev. Men jag tycker om att gå tillbaka varje månad och reflektera över vad jag läst, med några veckors distans visar det sig ibland att det jag minns bäst inte var det jag tyckte allra mest om, just då.

I augusti läste jag några hundra sidor i A Dance with Dragons, men jag läste inte ut den. Jag lyssnade på två böcker som var så diametralt olika att det är svårt att välja en favorit. The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy var en himlastormande förälskelse, rapp och rolig och underfundig, spännande och snygg berättar den om Felicity Montagues öden och äventyr i ett Europa som för hundra år sedan inte alls tyckte det var lämpligt att en kvinna ville bli läkare – särskilt inte en kvinna som slagit sig i slang med pirater.

Himlen börjar här lyssnade jag på under några dagars hektisk flyttstädning. Det var tur att jag hade den fina berättelsen av Jandy Nelson att sjunka ned i för inte förlora orken fullständigt. Sorgligt, vackert, magiskt berättat. Jag tyckte mycket om båda böckerna.

Kommentera