Vad jag läste i juli

Juli och augusti kom och gick utan att jag skrev på bloggen, kanske mest därför att jag hade min dator och resten av mitt liv nedpackat i kartonger – men också för att jag var vid något slags vägskäl. Att skriva om de böcker jag läser är dock något som alltid får mig att reflektera och minnas det jag läser, och något jag inte kan vara utan.

Bäst i i juli

A Very Large Expanse of Sea av Tahere Mafi, utgiven på svenska med titeln En ocean av kärlek, var en oväntat fantastisk läsupplevelse. Den första boken jag läste av Tahere Mafi, men det kommer inte bli den sista. Inkännande, vacker, välskriven och lite sorglig i kanterna skildrar den världen med ovanlig klarsynthet och låter mig lära känna något nära – så som riktigt fantastisk Young Adult- litteratur alltid gör.

Juli var en månad då jag lyssnade på böcker oftare än jag höll dem i handen. Tre ljudböcker hann jag med, förutom A Very Large Expanse of Sea som hade en mycket fin inläsning på engelska. Jag slölyssnade på femte delen i A Series of Unfortunate Events men förlorade mig totalt, igen, i Vibeke Olssons historiska Sundsvall och Amerikauret som är femte boken om Bricken. Sist men inte minst var To All the Boys I’ve Loved Before som en underbar snuttefilt att ha som sällskap för en något rastlös och planlös sommarsjäl. En bok hade jag i handen, sjunde delen i Naomi Noviks fantasyhybrid om Napeleonkrigen. Jag älskar, älskar att läsa om hennes underbara drakar och särskilt Temeraire. Men mer om det, sen.

Kommentera