Vad som hände i juni

I maj läste jag 18 böcker. Sedan kom juni och med det ett sommarlov om visserligen skulle innehålla sommarkurser men som ändå var oerhört efterlängtat. Jag lämnade Norrland för några veckor och begav mig till släkten i Småland, självklart med bokoptimismen klingandes i bakhuvudet och därmed också med en hel del böcker i bagaget.

Nu blev det såklart inte av att jag läste mer än några sidor men de tre senaste veckorna har gått åt i ett huj ändå. Det har varit släktbesök, vänmiddagar, midsommarfirande och en hejdundrande rolig Stockholmshelg som avslutade alltihop. Vi träffade gamla vänner, drack vin, tittade på ett onämnbart antal klänningar och skor – och såg The Great Gatsby på bio. Mer om den här på bloggen senare.

Fyra böcker blev lästa i juni, allihop under månadens första två veckor. Nu var det visserligen väldigt bra böcker jag läste så jag är ändå väldigt nöjd. Bara två har hunnit bli recenserade men resten kommer jag orda om så småningom! Det var väldigt olika storters böcker och med det har jag såklart, även i denna lilla skara, svårt att välja ut den bästa och jag tror helt enkelt att jag låter bli. De var alla bra, på sitt sätt.

Katedralen vid havet – Ildefonso Falcones
50 sätt att träffa den rätte – Lucy-Anne Holmes
Hatet – Maria Sveland
Samtal med djävulen – Inger Edelfeldt

4 lästa böcker, allt som allt.
1 historisk roman, 1 chicklitt, 1 facklitterär bok och 1 om inre demoner.

Vad läste du i juni?

18 reaktioner på ”Vad som hände i juni

 1. Ja, vad läste jag i juni? Jag läste i alla fall ”Vid korsvägen” av Kevin Crossley-Holland, och nu har jag äntligen snart läst ut ”Överenskommelser” av Simona Ahrnstedt.

   1. Jag har gjort en låååååååååååång recension av den. Undrar bara var jag ska publicera den…

 2. Nej, men så kan hon läsa 100 sidor på en timme också. Huh? Jag behöver minst tre dagar för att göra det.

 3. Härligt att du gillade böckerna som blev lästa. Det betyder mer än antalet. Även om 4 böcker per månad inte är så lite med mina mått mätt. Jag läste också fyra böcker i juni: Utrensning, Mörka platser, Smitning och Livets skafferi. Jag tyckte bäst om den förstnämnda och sämst om den sistnämnda. Båda ”mittenböckerna” var mörka och farcinerande upplevelser.

  1. Visst gör det! Det viktigaste är ju att man gillar böckerna 🙂 Åh, Utrensning och Mörka platser är ju båda väldigt fascinerande böcker. Gillade också dem jättemycket!

 4. Jag pressade mig genom juni och känner att det är samma med juli. Visserligen är det mycket energi och tid som går åt till sommarkursen, sommarjobbet på 100% och alla saker som måste ordnas upp inför hösten… Men ändå . ;P

  1. Känner också så just nu! Försöker klara av mina sommarkurser så fort som möjligt så man kan få lite semester också… Men däremot har jag inget jobb så förstår hur mycket energi som går åt för dig! Hang in there 🙂

Kommentera