Vampyrvåren är här!

Under våren ska jag, förutom att fortsätta på bibliotekarieprogrammet, också läsa kursen ”Vampyrfiktion” på halvfart. Jag är himla nyfiken och väldigt peppad på att börja läsa littvet igen, jag har verkligen saknat de ibland litterära – och ibland inte så litterära – diskussionerna vi kunde ha i min littvetklass!

Jag var väldigt nyfiken på kurslitteraturlistan, det visade sig att jag hade läst (och ägde) alla böcker utom en. Alla känns som ganska klassiska och det hade varit kul med ett oväntat kort men det är ändå böcker jag gillar. Nåväl, jag ska läsa om dem och eftersom i stort sett alla mina böcker just nu bor i lådor så har jag idag sprungit vampyrrunda nere i bibliotekets magasin:

image

En vampyrs bekännelse, Låt den rätte komma in, Dracula, Vampyren i myt och historia. Dessutom ska vi läsa Twilight men den har jag hemma, några till facklitterära böcker och så väntar jag på Encounters with the undead som var den enda boken jag inte hade läst och inte ägde. Spännande!

Imorgon blir det mer vampyrer här på bloggen – jag kommer recensera The Long Way Home som är första delen på säsong 8, Buffy i serieform. Häng på!

6 replies on “Vampyrvåren är här!”

 1. Cicci skriver:

  Jag läste den kursen i somras och den var kanonrolig och bra! Innan dess hade jag knappt läst något alls om vampyrer, det jag läst hade jag dissat. Men jag blev verkligen ”biten” när jag läst kursen. 🙂
  Jag har skrivit om kursen och även lagt upp min ”paper” om du är sugen på att titta på det. 🙂
  http://ciccisbokblogg.blogspot.se/2012/09/vampyrfiktion-75-hp.html
  Lycka till med kursen!

  • Eli skriver:

   Tack! Jag har ju läst vampyrlitteratur sedan jag var liten, men det ska ändå bli kul att se det med analytiska ögon och få andras perspektiv 🙂

 2. Lingonhjärta skriver:

  Ojojoj vad roligt!! Är det på Linneuniversitetet? Det är nästan så att jag vill hänga på den läsningen jag med 😀

 3. […] senaste veckan har till stor del befolkats av vampyrer för min del. Jag skriver på ett paper i Vampyrfiktion-kursen och det är så intressant att jag nästan glömmer bort mina vanliga biblioteksstudier […]

 4. […] efter en nattsvart, brutal vampyrroman att förälska mig i, sådär som jag inte gjort sedan kursen Vampyrfiktion som visserligen var fantastisk men också mättade min blodtörst. Tills nu. Nedan listar jag mina […]

Kommentera