Vapen från Avalon (del 2 i Amber-serien) – Roger Zelazny

Vapen från Avalon är andra boken i serien om Amber, en värld som är länkad till andra världar genom Skuggorna och där har Erik tagit makten. Corwin är en av hans många bröder och försöker få tillbaka makten över Amber.

Jag var något tveksam till första boken i serien och även om jag tycker båda böckerna är helt okej så är jag inte överväldigad. För mig är det för lite fantasy och för mycket prat, Roger Zelazny är på väg mot något bra med det vindlande begreppet om skuggor och sättet att färdas genom världar men det känns som att det på något sätt kommer i andra hand och villas bort på vägen. I första hand kommer istället en hel del diskussioner om bröder och tronföljd och släktskap och även om det också är intressant så är det helt enkelt för lite magi för mig, för lite fantasy.

Det är inte dåligt skrivet, men det är inte överväldigande heller. Jag är inte särskilt berörd av serien än så länge, men det är helt okej fantasy.

0 reaktioner på ”Vapen från Avalon (del 2 i Amber-serien) – Roger Zelazny

Kommentera