Böcker jag ser fram emot våren 2018

Nu är det väl dags att lämna 2017 bakom oss, ändå? Statistikräkning och årsbästalistor i all ära, men nu börjar jag nästan ofrivilligt blicka mot de nya böcker som kommer ges ut 2018. Det är en hel del!

Under 2018 har jag tänkt utmana mig själv att läsa mer facklitteratur. De böcker jag vill läsa som kommer ut våren 2018 är:

Odlarna av Elin Unnes.

Ja skiter i  att det är fejk det är förjävligt ändå av Jack Werner.

För de som – som jag – inte bara känner till Jack Werner från tiden med Viralgranskaren utan också från den fantastiska Creepypodden bör Under slussen även den vara en fantastisk nyhet. Lättläst creepypasta!

Men allra mest nyfiken är jag på barn- och ungdomsutgivningen.

En av de bilderböcker jag älskade mest 2017 var A Child of Books så att den nu kommer i svensk översättning med titeln Bokbarnet gör mig nästan lite gråtfärdig av lycka. Missa inte denna underbara bok – om att älska böcker, om tryggheten i berättelser, om att bäras fram av orden.

En bilderbok som fick mig att gråta på riktigt, sjöar av tårar, var förra årets Huset som vaknade av Martin Widmark och Emilia Dziubak. Till våren får vi en ny bok, Den långa vandringen.

 

I mars kommer också äntligen femte delen i Magnus Nordins överjordiskt spännande och snygga zombieapokalyps- serie Varelserna. Den heter Fredlös och ser helt fantastisk ut!

Jag längtar också efter Comedy Queen av Jenny Jägerfeld, Pojken under bron av Katarina Wennstam som är andra boken om Alex Skarp och Gökungen av Frances Hardinge – fast jag inte ens läst Lögnernas träd än….

 

Men 2018 års allra mest efterlängtade boksläpp är utan tvekan Allt ska brinna av Sofia Nordin, och så Bara dra av Ann-Helén Laestadius, hon som skrev den fantastiska Tio över ett. Bara dra är lättläst och verkar ha en koppling till SMS från Soppero– serien som är Laestadius debut. Det betyder att jag kommer läsa den också.

Vad ser du fram emot i vår?

6 reaktioner på ”Böcker jag ser fram emot våren 2018

  1. Tack för många bra tips! Jag letar främst boktips på kultursidorna i morgontidningen och de är inte alltid så bra på att lyfta just ungdomslitteratur. Jag glömmer lätt bort just barn- och ungdom.. Men nu känner jag mig inspirerad att läsa fler böcker från den ”genren”. 🙂

    1. Nej, visst är det tråkigt att de flesta tidningar är så dåliga på barn- och ungdomslitteratur? Det är väl lite därför jag gärna lyfter fram den framför vuxenlitteraturen. Kul att inspirera 🙂 Det finns så mycket bra!

Kommentera