Vårglimtar i vintermörkret

Nu när förra årets topplistor är satta och avklarade, julstöket undanstökat och julmaten (nästan) uppäten är det väl dags att börja blicka mot vårens utgivning, tycker ni inte?

Den har kallats lite torftig i olika bokbloggar och även om det inte är högvis med böcker jag vill läsa så måste jag säga att jag är otroligt nyfiken på de böcker som jag faktiskt vill läsa.

13044187_O_1På Norstedts ges alldeles snart andra delen i Jonas Gardells trilogi Torka aldrig tårar utan handskar ut – boken heter Sjukdomen och har recensiondag 28 januari. Helt klart måsteläsning, har inte skaffat boken än men både bävar och längtar till läsningen.

9170376832

Jag var inte överförtjust i Hanna von Corswants debutbok Barnflickan men jag blev nyfiken på kvalitéerna som faktiskt fanns i den och tänkte då att jag gärna ville läsa mer av författaren. Nu i januari kommer så andra boken Bunkern ut. Och nyfiken är jag.

TakakoNyfiken är jag också på Jenny Milewskis andra roman Takako som kommer ut i mars på Telegram förlag – jag var överförtjust i Skalpelldansen och jag kommer absolut läsa även den här. Takako är en skräckhistoria i en studentkorridor och eftersom jag precis har börjat plugga igen känns det som utomordentligt pasande läsning.9789137138381

I april kommer Jessica Kolterjahns tredje roman ut, Den bästa dagen är en dag av törstDen är en fri tolkning av ett år av Karin Boyes liv, i Berlin 1932. Jag älskade Jessica Kolterjahns tidigare böcker så ser mycket fram emot den här!

Vad vill du läsa i vår?

8 reaktioner på ”Vårglimtar i vintermörkret

  1. Med ett helt bibliotek att utforska och hundratals hyllvärmare på lager ar jag mer än nog att läsa framöver.

Kommentera