Världsbokdagen!

Idag är det Världsbokdagen, en dag framför andra att hylla böcker och författare man tycker om! På Unescos hemsida kan man läsa att Världsbokdagen har sitt ursprung i Spanien, där firar man Sankt Göran den 23 april genom att ge en bok till någon man tycker om – av tradition får man en ros tillbaka. Jag tycker det är ett ypperligt sätt att fira Världsbokdagen, varför inte leta upp närmaste bokhandel?

Själv tänkte jag gå till biblioteket där de varje år har bokbyten under veckan det är Världsbokdagen – också det en ypperlig idé. På så vis kan jag bli av med en del hyllvärmare jag läst men som inte riktigt varit min typ av bok, och få hem nya böcker utan att bryta mitt köpstopp. Win-win.

Dessutom tänkte jag senare idag berätta vad jag tyckte om Kaninhjärta som har recensionsdag idag. Självklart ska jag också läsa, Margaret Atwoods Alias Grace ligger på sängbordet och väntar på mig.

Vad ska du göra idag?

5 reaktioner på ”Världsbokdagen!

  1. Det är första gången jag ens vetat om att det varit världsbokdagen, så jag tänkte att jag skulle gå på en bokspaning med temat magisk realism. Har precis skrivit om det på min blogg. 🙂

Kommentera