Världsutmaning 2018 – tipsa mig!

Under flera års tid har jag skippat allt vad läsutmaningar heter, då den mesta orken ha fått gå till att läsa överhuvudtaget. Men nu, efter jul- nyårs- och trettonhelgen då jag sammanlagt läste sex böcker, börjar det klia i fingrarna att faktiskt utmana mig själv igen.

Det blir två utmaningar i år, den första kommer handla om världslitteratur. Jag brukar ofta säga till mig själv att jag vill läsa fler böcker från världens alla hörn, men jag lyckas ändå inte göra det. Under 2017 läste jag böcker från 10 länder i 5 världsdelar, 2018 blir målet att läsa minst en bok från varje världsdel och böcker från minst 12 länder (en och samma bok kan göra att båda kraven uppfylls).

Framförallt skulle jag vilja läsa böcker i mina favoritgenres fantasy och science-fiction som är skrivna av författare från andra länder än Sverige, England och USA. Jag har tar jättegärna emot tips!

Har ni också en världsutmaning? Berätta, eller haka på denna!

Jag startar utmaningen genom att även ta mig an lite hyllvärmare. Det här är de böcker jag hade i min att-läsa hög som var från lite olika länder. De kommer jag att prioritera men fler kommer tillkomma, förstås.

3 reaktioner på ”Världsutmaning 2018 – tipsa mig!

  1. Jag är en sån som alltid har världsutmaning, år efter år. Brukar läsa från ung 40 länder varje år men aldrig några fantasy eller sci-fi. Så tips från mig blir det just nu inte men om du vill ha tips på bra litteratur med feministisk vinkling eller bara allmänt bra litteratur från många länder så har jag ett gäng tips på bloggen. Lycka Till!

    1. Det är främst du, Lyran och Feministbiblioteket som inspirerat mig att läsa från fler länder 🙂

Kommentera