Veckans kulturfyra – om den stora smällen

En Kulturfyra ska vi väl hinna med också. Idag på hög filosofisk nivå.

1. Vad vet du om Kulturrådet?
En statlig myndighet med ansvar för den statliga kulturpolitiken. Enligt Google.

2. Om du skulle bo på en öde ö i ett år och bara fick ta med dig tre böcker: vilka böcker blev det då?
Åh, den eviga frågan. Eftersom det här till skillnad från vanligheterna inte är en livstid utan ett år skulle jag nog välja tre riktigt tjocka rackare. Kanske Gone With the Wind till att börja med. Lord of the Rings i en samlingsvolym. Sedan står väl valet mellan Anna Karenina och Krig och fred.

3. Om Big Bang-försöket verkligen slukar världen och skickar ut oss i ett mörkt hål: vilken låt skulle du vilja höra samtidigt, om det gick att välja? (Peter Gabriels sajt The Filter listade några låtar som är lämpade i det sammanhanget, förresten.)
Herregud det går ju inte. Jag kan inte. Pink Floyds Shine on you crazy diamond kanske? Eller The great gig in the sky? Eller…. Miramars Ashes to ashes. Ja. Det blir det nog.

4. Om du visste att det svarta hålet skulle sluka världen i morgon: vad skulle du helst göra den sista kvällen: se din favoritfilm, läsa i din favoritbok, gå en promenad, äta gott, dricka dig full, älska, sova eller något annat?
Jag tror inte det går att föreställa sig…. Men jag antar att ett glas vin (eller flera….) och en middag med närmsta vänner och/eller familj hade varit att föredra.

Kommentera