Veckans Top Ten Tuesday om att vara en bokälskare

Veckans Top Ten Tuesday hos That Artsy Reader Girl har temat ”Top Ten Reasons I’m Obviously a Book Lover”.

1. Om jag inte läser så pratar jag om böcker. Första punkten lånar jag från Janas originalpost. Jag kan prata i evigheter om böcker jag älskar, böcker jag läser just nu, böcker jag vill läsa. Ett tag var jag involverad i tre bokklubbar samtidigt. Ibland får jag hejda mig på mitt bibliotekariejobb så jag inte ger tusen tips på böcker jag älskar till samma besökare.

2. Mitt andra hem är biblioteket. Bokstavligt talat alltså, jag tillbringar åtta av dagens timmar på biblioteket. Att bli bibliotekarie var något jag kom på ganska sent men när jag väl fann det, kändes det självklart.

3. En av standardfrågorna till mig från vänner och familj är om jag har något boktips till dem. Såklart jag har!

4. Jag kan lägga flera timmar på att minutiöst försöka hitta rätt bok till dem. Det här är viktiga saker. Min yrkesheder står på spel.

5. Något av det bästa jag vet är när de kommer tillbaka och säger att just den boken var rätt för dem. Ännu bättre är när mina elever gör detta. Särskilt mina lässvaga elever som tagit sig igenom en bok för första gången. Det finns nästan inget som slår det.

6. Jag har alltid en bok i väskan. Alltså, alltid.

7. Om jag reser är det bokpackningen som tar allra längst tid. Det gäller att väga resans längd mot bokens tjocklek, innehållet i den tänkta boken mot resans mål. Går det att hitta en tjock pocketbok med liten text som också, helst, har något att göra med resans mål? Och kommer det ändå räcka? Jag behöver nog en bok till med mig. För säkerhets skull.

8. Även om jag förmodligen äger färre böcker än din vanliga bokmal, så kan jag tillbringa timmar med att sortera dem. Inte alfabetiskt, nej, utan i ett regellöst system bestående av genre, när i livet jag läste dem, hur viktiga de varit för mig, om det är barn- eller vuxenböcker, storlek och omslag.

9. Jag lider av ständig boksmälla. Även denna har jag lånat från That Artsy Reader Girl. Jag kan också bli vansinnigt förälskad i litterära karaktärer, gråta hejdlöst över deras öde och när jag slår ihop boken lovar jag att aldrig, aldrig läsa något som får mig så känslosam igen.

10. Sen gör jag det ändå. Obviously.

4 reaktioner på ”Veckans Top Ten Tuesday om att vara en bokälskare

Kommentera