”Vem där?”

”- Tom Sawyer, den svarta hämnaren från spanska sjön, säg edra namn!

– Huck Finn, den blodiga handen och Joe Harper, havets fasa.”

Tom Sawyers äventyr var en av mina absoluta favoritböcker när jag var liten, jag vet faktiskt inte hur många gånger jag läst den. Säkert femton.

Idag för 176 år sedan föddes Mark Twain, då Samuel Langhorne Clemens, som både Google och Boktokig påminner mig om idag. Scenen som visas på Googles framsida där Tom ska måla staket är hur rolig som helst. Tom Sawyer är spännande, rolig och speglar verkligen sin samtid och den tål att läsas om och om igen. Tom Sawyer finns som e-bok men verkar inte finnas att köpa som vanlig bok på svenska. Jag tycker absolut det är dags för en nyutgivning!

0 reaktioner på ””Vem där?”

  1. Aah, Mark Twain… 😀 Älskar också Tom Sawyer och Huckleberry Finn. Den senare filmen med Elijah Wood är riktigt härlig. =) Riktiga äventyr i den amerikanska Södern kan man bara inte få för mycket av.
    Lite kul info är att Mark Twain, hans fru och hans dotter Jane var på besök i Jönköping 1899 för att försöka bota hans reumatism på en kuranstalt i stan! Det måste ha varit en stor kontrast jämfört med hans hem.

Kommentera