Miramar på Kajskjul 8 – en riktig cirkus

Det var så sant som det var sagt. För Cirkus Miramar är inget annat än sitt namn, en cirkus full av mer eller mindre märkliga och oorganiserade individer som annonserar sina konserter ungefär en vecka innan de kommer vara, mest för att de inte själva vet det tidigare.

Jag älskar det. Det finns inget mer underbart än denna samling malplacerade poeter och lustigkurrar, där den allra mest extraordinärt märkliga individen går under namnet Pär Mauritzson och står för citatet ovan samt hundra andra väl valda, vackra, poetiska, underbara och ibland totalt rubbade meningar.

 

Så som vi sa till både Thomas Johnsson och Peter Stalefors efter konserten: spelar Miramar, är vi där. Så jag och Marie åker till Göteborg, slår oss ner på terrassen på Kajskjul 8 och väntar på att härligheten ska börja. Medan bandet vi väntar på själva sitter och väntar på att härligheten ska börja. Två bord ifrån oss. Det är märkligt ibland.

Kajskjul 8 i sig självt var helt fantastiskt, med en inredning och ett tivoli som faktiskt speglade första låten på Med socker på läpparna: ”Det var på psalmsöndagen Cirkus Miramar kom hit/i en karavan med tivoli och tält/Det satt affischer över staden med en clown i colorit:/Cirkus Miramar med eget nöjesfält!”

Så börjar alltihop med att Johan Lindblom läser Late Night, Solvarvsgatan. Mauritzson inleder med Popstars Ninetysju och plockar sedan fram ett överraskande nummer: Flickan, flaskan och stenen. En gammal Miramar- låt som jag absolut inte hade förväntat mig live. Och det fortsätter. De förmodade låtarna utebliver, istället dyker Pappbåt helt oväntat upp, och Zikoriats bar, som förvisso alltid är lika vacker men aldrig mer blir som den där blåsiga, dimmiga, magiska kvällen i Ulricehamn. Samt den bästa av alla:

Sis. Morphene.

Men så gick det några timmar
och plötsligt var det slut
och man gick hem
från Starke Arvids marknadskrafter
och när regnet flöt i strömmar
så tänkte någon surt
att La Lolita knappast
kunde kallas vacker
Men nästa år min vän
så kommer de igen
med sina tusen ljus
då går ett stilla sus
när direktören lyfter hatten för publiken.

”Tack så hemskt mycket, det var färdigt nu.”

0 reaktioner på ”Miramar på Kajskjul 8 – en riktig cirkus

 1. hej hej. jag ramlade in på din blogg när jag sökte på ”k-pist i himlen”. himla fin låt!!
  dessutom var jag också på räfvarnas afton för 2 år sedan och såg miramar.
  tänkte dela med mig av två av mina inspelningar från kvällen 🙂

  zikoriats bar

  kärleken i klor (med mine to keep, elle? 🙂

  skriv gärna en kommentar i min blogg om vad du tyckte om klippen. 🙂

Kommentera