Fantasyhelg: vidare in i Amber och skuggorna

För några år sedan började jag, på min fantasybitne grannes inrådan, läsa Roger Zelaznys serie om Amber, där ett tvåsiffrigt antal syskon slåss om makten. Amber är den enda verkliga världen, allting annat – också vår egen jord – är bara skuggor. Första boken, Nio prinsar i Amber, har jag skrivit om här och andra boken, Vapen från Avalon, här.

enhorningens-teckenInledningsvis hade jag svårt att förstå tjusningen med den här serien, men den har för mig växt för varje bok och först nu har jag till fullo börjat uppskatta den – och kanske framförallt humorn i den. Under fantasysommaren läste jag tredje delen, Enhörningens tecken, och i den får det allra mest spännande i historien, de märkliga Skuggorna, ta överhanden. Det blir också lättare att hålla reda på vem som är vem. Enhörningens tecken är min favorit hittills och jag ser fram emot resterande delar.

 

5 reaktioner på ”Fantasyhelg: vidare in i Amber och skuggorna

  1. Jag har en bok i Amber-serien – Ambers blod – som jag fick som present när jag var yngre. Men den har inte blivit läst därför att det är typ sjätte eller sjunde boken, kommer inte riktigt ihåg, i serien och jag har inte läst någon av de andra.

    1. Ja, jag tror nog att det är en serie som tjänas på att läsas i ordning! Visserligen förklarar de litegrann i varje bok om vad som händer men inte allting. Handlingen är dessutom lite invecklad ibland, man hänger helt klart med om man läser den från början men tror inte att man får något bra intryck om man börjar mitt i 🙂

Kommentera