Vilken bok kan du inte få nog av?

Nyligen läste jag ut Harry Potter and the Deathly Hallows – igen. Jag ser åtminstone en omläsning av Hungerspelen i framtiden. Det fick mig att tänka på andra böcker jag läst, läst om och läst om igen. Harry Potter-böckerna är bland de böcker jag läst om allra flest gånger. Delvis för den magin jag kände första gången jag läst dem, men framförallt för att magin fortfarande finns där, varje gång jag öppnar pärmen.

Men det finns ju andra. Jag läser fortfarande om böcker men allra mest gjorde jag det när jag var yngre. Skriet från vildmarken, Ringaren i Notre-Dame, Jorden runt på åttio dagar, Robinson Crusoe och Äventyrsserien är också böcker jag läst om – jag vet faktiskt inte hur många gånger. Femton, kanske. Tjugo. Jag älskade och älskar fortfarande äventyrsböcker och jag kan dyka ner i deras världar hur många gånger som helst.

Twilight-serien har jag också läst om, inte så många gånger men minst fem. Narnia-serien likaså.

Vilken eller vilka böcker kan du läsa om och läsa om?

0 reaktioner på ”Vilken bok kan du inte få nog av?

 1. Nora Roberts ”Mördande hetta” har jag läst två eller tre gånger, vilket är rekord när det gäller mig och omläsningar. Den var den första bok av Nora Roberts som jag läste och med den blev jag förälskad i hennes sätt att skriva. Den är otroligt bra! Fantastisk!

 2. Som vuxen läser jag sällan om men som barn/ungdom läste jag om och om. Kulla-Gullaserien, Det lilla huset på prärienserien och Narnia läste jag många, många gånger. De blev som vänner de där böckerna!

  1. Håller med om att de kändes som vänner 🙂 Jag läste också om mycket mer när jag var ung, undrar varför det är så? Får man nog av en bok när man läst den en gång eller tycker man kanske det finns alldeles för många nya böcker att läsa?

 3. Alltså, jag säger visserligen också Twilight-böckerna, men även mina gamla Lotta-böcker och så Isfolket…och jag skäms inte ett dugg 😛

  1. Nä såklart inte 🙂 Jag tänkte någon gång i framtiden köpa alla Isfolket-böcker också, kommer nog vilja läsa om dem minst en gång!

 4. Jag läser sällan om böcker men hade faktiskt planerat att 2012 skulle bli omläsningens år för mig.

  Vissa serier som jag bara läst på svenska; hungerspelen, guldkompassen och tex liftarens guide till galaxen tänkte jag läsa om på engelska och sen Harry Potter som jag redan läst om på både svenska och engelska tänkte jag också läsa om och Twilight (för jag är nyfiken vad jag nu skulle tycka om serien) och många serier till =)

  Hoppas det blir av ^^

  1. Jag tänkte också läsa Hungerspelen på engelska, har bara läst dem på svenska. Det är kul att jämföra översättningar! Och det är kul när man läser om en bok och får ett helt nytt perspektiv på den, eller hittar saker i den man inte alls lade märke till under första läsningen. Det är ganska mycket därför också jag gillar att läsa om böcker!

 5. Jag är nog lite som Anna och läser inte om böcker som vuxen särskilt ofta. Det finns för många olästa böcker att hinna med innan man kolar av! 😛 Men när jag var barn däremot läste jag om som bara den. Då hade jag inte lika stor tillgång till välsorterade bibliotek, bloggtips och nätbokhandlar. Man tog vad man hade. Men Läslusen var jag som sagt med i, liksom Pollux Hästbokklubb. Främst var det alltså hästböcker och skräckisar som lästes om. Jag gillade även Narnia, kommer jag ihåg. Men den bok som jag läst om flest gånger är nog En liten prinsessa av Frances Hodgson Burnett! 🙂

  Haha, jag gillade också RIngaren i Notre Dame! I samband med att DIsneyfilmen skulle komma ut bestämde jag mig för att läsa boken först (vilket jag är glad för nu, eftersom den skiljer sig enormt från filmen). Jag var väl tio år gammal och minns att bibliotekarien tittade skeptiskt på mig och sa: ”Tror du verkligen att du kommer att tycka om den här boken?” ^^ Jag måste läsa om den snart!

  1. Jag var också med i Pollux 😀 Det glömde jag skriva, hästböcker läste jag om otaliga gånger. Speciellt Pride-serien, älskade den!

  1. Jag gör det ibland som sagt, men inte alls lika mycket som när jag var mindre. Kanske finns för mycket böcker man bara måste läsa? 🙂

 6. Jag är väldigt dålig på att läsa om men några böcker som jag om och om igen tar upp och bläddrar lite i för inspiration är:
  Märta Tikkanen – Århundradets kärlekssaga
  Sara Stridsberg – Drömfakulteten
  Lukas Moodysson – Vad gör jag här
  Susanna Alakoski – Håpas du trifs bra i fengelset

  1. Det där gör jag också med en del böcker, inte läser om helt men tar fram och bläddrar lite i och läser favoritcitat. Av de du räknade upp har jag bara läst den första, men den är verkligen fantastisk!

 7. Jag har slutat med omläsningar. Dels är det en princip, dels har jag blivit tråkigt luttrad. Men Dalton Trumbos Johnny Got His Gun och Salman Rushdies Midnight´s Children kan jag tänka mig att läsa igen, trots tidigare omläsningar.

  1. Midnight’s Children är en fantastisk bok. Har bara läst den en gång men kan nog också tänka mig att läsa om den!

Kommentera