Vinn ett ex av Björnstad!

Björnstad vaknar tidigt, som alla dagar. Små platser måste ge sig själva ett försprång för att hävda sig i världen.

Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott, hur snabbt ett samhälle kan lära sig att blunda, och de fruktansvärda saker vi ibland är redo att göra för framgång.

Första citatet är inledningen av boken. Andra är baksidestexten. Jag har försökt, men kan inte formulera mig kort om den här boken som jag älskade och har haft svårt att glömma. Jag tror aldrig att jag kommer göra det. För er som har läst böcker av Fredrik Backman tidigare: det här är hans absolut bästa bok hittills, fantastisk på en nivå högt över de andra. Ni kommer känna igen er, men ändå inte. För er som inte tidigare blivit bekanta med Backmans författarskap: Björnstad är välskriven, tung och svår men också med ljusglimtar och fantastiska karaktärsporträtt.

Lite senare under helgen kommer jag att skriva betydligt mer om vad jag tyckte om Björnstad. Men redan nu kan du vinna ett exemplar!

björnstad

Skriv en kommentar här i inlägget eller till mig på sociala medier (Jag finns på facebook, instagram och twitter, följ mig gärna!) eller maila elilaserochskriver[krumelurbokstav]gmail[en liten punkt]com, och berätta varför du vill vinna boken.

Tipsa gärna om tävlingen på din blogg/instagram/twitter! Det är dock inget måste för att vara med i tävlingen.

En vinnare utses 22 november!

I samarbete med Piratförlaget.

12 reaktioner på ”Vinn ett ex av Björnstad!

 1. Hej! Jag vill gärna vinna boken för jag har inte läst något av Backman tidigare, inte varit så sugen på det helt enkelt. Det lilla du har skrivit här om Björnstad låter dock intressant och som det skulle vara en bok i min smak.

  1. Kul att du är med! Boken är fantastisk, du kan nu läsa en längre recension här på bloggen också.

 2. Jag vill gärna vinna boken. Jag har läst och gillat Backman, men nu har jag hört att den här är annorlunda än hans andra böcker, och jag vill gärna se vad det betyder.

 3. Har just läst din recension och vill nu väldigt gärna läsa boken. Har inte läst Backman tidigare men vet att han är väldigt populär bland unga såväl som gamla. Han verkar vara en författare som skriver lättillgängligt men engagerar stort. Men jag har märkt att han ses ned på i vissa kretsar (och ja, nu pratar jag om bibliotekariekollegor, men så klart inte alla)- är det att man anser sig för fin för något som är så populärt? Jag vill gärna läsa själv så jag kan bilda min egen uppfattning.

  1. Rent generellt tror jag absolut att många anser sig för fina för det som är populärt. Trist att det ska vara så bland bibliotekarier, tycker jag, men jo jag har också stött på det.

   Backman skriver absolut både lättillgängligt och engagerat, det är bland det fina med hans böcker tycker jag. Kul att du är med i tävlingen!

 4. Trots att tiden är ute för att vinna boken så vill jag ändå säga någonting om denna bok. Björnstad är en bok som återspeglar många sidor som kräver djupa diskussioner. Jag har upplevt ett gudomligt budskap som ställer större krav på oss individer för att vi ska se över våra handlingar kring synen på uppfostran. Vi lär våra barn och ger de möjligheter att utforska sin omgivning men tyvärr saknar vi verktyg för att ge barnen möjlighet att forska sitt inre och nå sitt ”jaget” och bekanta sig med detta. Om jag vann denna bok vill jag fritt och med gott samvete stryka under många rader och använda de som uppslagsbok i mina diskussioner och berätta om hur viktigt det är att skapa möjlighet för att identifiera inre ”jaget” och hur detta påverkar alla. Jag tycker att boken Björnstad återspeglar många psykologiska aspekter som vi läsare försöker blunda för.

Kommentera