Alla sorters rovdjur

Jag är en ganska luttrad skräckläsare. Åtminstone vill jag inbilla mig det. Men något som skrämmer mig oerhört, oftast betydligt mer än tentakelmonster, är det mänskliga monstret.

I novellen Sju års olycka lyckades Caroline L Jensen skrämma mig ganska rejält även med den grövsta sortens tentakelmonster,9789186845643 men i novellen Rovdjur finns monster av alla de slag. En mördare verkar i utkanten av en historia där en pojke blir attackerad av en haj – och det begås ett rejält misstag på sjukhuset.

Det mest skrämmande är att det som borde varit det verkliga rovdjuret – hajen – bleknar i jämförelse med de mänskliga monstren. Här finns, förutom mördaren, samvetslöshet i flera lager och det gör mig nästan illamående att läsa om hur den lille pojken behandlas. Caroline L Jensen är en skräckförfattare av rang och lyckas både fängsla med språket och berättelsen och avskräcka med en groteskhet som ibland nästan blir för verklig. Rovdjur, liksom Sju års olycka, är en intensiv berättelse och det hade varit spännande att se hur Jensens skräck fungerar över en hel roman.

Rovdjur ges ut av Mix förlag – som i övrigt har en diger skräcknovellsutgivning. Jag blir lite skraj bara av att bläddra omkring bland framsidor och titlar – men jag blir också oerhört lässugen..

7 reaktioner på ”Alla sorters rovdjur

    1. Det är de! I alla fall när de är trovärdigt beskrivna, som här. Alldeles för ofta tycker jag de blir så överdrivna i böcker att man inte ens tror på dem, och då blir de inte skrämmande alls (Hej Dean Koontzs alla övermänskliga skurkar!)

  1. Wow, det är ju så man rodnar. 🙂

    Nästa år kommer en fullängdare av mig på just MIX. Arbetstitel: Demonologi för nybörjare.

Kommentera