Alldeles just nu

Fiktiviteter blåste för några dagar sedan liv i ”Just nu”- enkäten. Just nu sitter jag mest och kämpar med en hemtenta som ska in i eftermiddag men jag behöver verkligen en paus och jag behöver verkligen lite struktur i mitt läsande som har dragit iväg hejvilt de senaste veckorna. Ingen ordning alls och så kan jag ju inte ha det. Det blir således en enkät, jag har ändrat i en fråga och lagt till en.

Just nu…
…läser jag i läsfåtöljen: Den franske löjtnantens kvinna. Alldeles, alldeles underbar!
…läser jag inför bokcirklar: Kod 400 av Sophie Divry. Den är kort men har tagit flera veckor i anspråk, jag läser en sida då och då för egentligen vill jag inte att den ska ta slut. Jag gillar den!
…längtar jag efter att läsa: Även jag längtar efter att läsa The fault in our stars! Och så längtar jag efter flera uppföljare. Fire av Kristin Cashore. Changeless av Gail Carriger. Andra Buffy- albumet. Och så vidare.
…har jag nyss läst: Det känns som att jag faktiskt inte har läst ut en bok på evigheter. Jag börjar bara på nya hela tiden. Men The daylight gate borde vara den senat utlästa, fantastik bok!
…ligger detta på sängbordet: Johan Theorins novellsamling På stort alvar. Jag har läst i den i över en månad, den är helt okej men skulle jag läsa mer än en novell i taget skulle jag tröttna.
…finns detta i mp3-spelaren: Gösta Berlings saga, läst av Jan Myrdal. För min höga nöjesläsnings skull.
…pausläser jag: Det fina seriealbumet Locke & Key: Welcome to Lovecraft av Joe Hill och Gabriel Rodriguez. Några pauser måste man ha även när man skriver hemtenta.
…ser jag: Jag har äntligen, efter tre år tillsammans, övertygat min kärlek om att han borde se världens bästa TV-serie. Buffy, alltså. Just nu är vi på Witch.

Vad läser du?

6 reaktioner på ”Alldeles just nu

 1. Jösses, vad MYCKET du har igång på en gång! JAg sitter med min enda bok och n¨ågra TV-serier jag. Varav Buffy är en.. men den har hängt med lääänge nu.=) Bara några avsnitt kvar och vi drar ut på det som bara den… ett par avsnitt i månaden kanske…

  1. Ja! Oftast har jag bara en, max två böcker på gång men nu har jag hamnat i en slags cirkel där jag bara börjar på böcker och aldrig avslutar dem. Just nu får jag vara väldigt, väldigt hård mot mig själv för att inte plocka upp Fire och börja läsa den på en gång.. Kanske får dra igång en utmaning, ”avsluta det du håller på med” 😉

   Vi drar också ut på avsnitten ganska mycket. Delvis för att mannen här hemma inte ska bli alldeles överkörd med Buffy men också för att man vill ju att den ska hålla länge 🙂

 2. Å vad roligt med enkät. Jag har förövrigt inte heller sett hela buffy-serien, men jag blir onekligen lite sugen. 😀

  Hoppas det är okej om jag tjuvar denna av dig! 😉

  Lycka till med hemtenteriet!

 3. Just nu läser jag… ”Skuggan över stenbänken” av Maria Gripe samt ”Gudar & gudinnor i Romarriket” av Peter Hicks. Jag har ingen ljudbok på gång nu. Få se när det blir nästa gång… Och jag ska se på ”Downton Abbey”.

Kommentera