Årets läsutmaningar 2012

Det är dags. Nedräkningen inför 2013 är inledd och det är dags att sammanfatta 2012 som läsår. Att utse årets bästa bok är något som i vanlig ordning kommer få mig att slita mitt hår så vi börjar lite mer försiktigt med en sammanfattning av årets läsutmaningar.

Den största utmaningen under året var nog Projekt Kill Hyllvärmare som Ord och inga visor drog igång och som jag hakade på för ganska så precis ett år sedan. Projektet pågick ett år och jag läste nästan alla mina hyllvärmare – 20 stycken närmare bestämt.

Inför Bokmässan 2012 hoppade jag på den Nordiska  läsutmaningen som startades av Dantes bibliotek och togs över av Västmanländskan när den bloggen lades ner. Det blev 12 lästa böcker, från 7 nordiska länder.

Jag har också under flera år läst böcker ur Mytserien, under året blev det tre stycken.

Sist och också minst blev det till en Serieutmaning i bloggen under årets sista tre månader, kul att så många hoppade på den! Jag läste tre grafiska romaner och recensionen på den senaste, Tales of the vampires, kommer i dagarna.

Nästa år, då? Ja, alltså, det är ju så här att jag är nyfiken. Till förbannelse, skulle min bättre hälft säkert tillägga om han hade något att säga  till om i den här bloggen. Jag gillar att ibland läsa utanför mina ramar, vilket ofta blir följden av utmaningar.

Men jag ska plugga och jobba hela nästa år och den tid jag kommer ha över till nöjesläsning vill jag verkligen ha till just nöjesläsning. Jag kommer ha igång Mytserieutmaningen men inte ha något krav på hur många böcker jag ska läsa och that’s it helt enkelt. Seriealbum kommer jag nog fortsätta med ändå, någon rumänsk bok kommer nog slinka ner om jag åker till Bokmässan men det blir INGA FLER UTMANINGAR.

Däremot kommer det bli nöjesläsning. En hel del!

Gillar du läsutmaningar?

21 reaktioner på ”Årets läsutmaningar 2012

 1. Du gör helt rätt, när man pluggar så ska all fritidsläsning vara för nöjes skull.

  Själv kommer jag ju så klart ha en ny boktolva och så är det böcker om böcker som på går fram till april. Och så kan det ju dyka upp någon annan 🙂

 2. Nöjesläsning tycker jag låter som en bra idé! Det gick jättedåligt med min eget projekt kill hyllvärmare, så jag har insett att bokutmaningar inte är något för mig. 😛 Jag går helt på känslan numera och struntar numera i alla måsten och tvång. Böckerna får komma till mig istället. 🙂

  1. Det låter kanon! Jag gillar oftast läsutmaningar men kan ju kännas skönt att bara nöjesläsa också 🙂

 3. Fantastiskt att du klarade Kill Hyllvärmare! Det har jag långt kvar till… Jag har bestämt mig för att slutföra Makeutmaningen och ta en ny Boktolva. Boktolvan ska innehålla en del hyllvärmare. Annars tänkte jag ta det lugnt för att ha utrymme för någon mer utmaning i höst. Jag gillar utmaningar som den Nordiska för den fick mig att läsa böcker jag annars inte provat och jag vill vidga mina vyer! Men läsning SKA vara nöje och inte tvång.

  1. Ja, det är ju det som är kul med utmaningar! Att vidga sina vyer lite. Men jag tror jag håller mig i min comfort zone medan jag pluggar och inte har så mycket tid över 🙂

 4. Jag borde nog ta itu med några hyllvärmare under 2013. Men tyvärr lockar också olika böcker från biblioteket. Just nu har jag två serier på gång: ”Häxserien” av Maj Bylock och ”Skuggserien” av Maria Gripe.

 5. Jag är ingen anhängare av läsutmaningar. Jag vill vara fri att ändra på mina läsplaner om det plötsligt uppenbarar sig en bok som jag absolut vill läsa just då. Då vill man inte ha någon utmaningsbok som man är ”tvungen” att läsa. Jag brukar utmana mig att läsa det jag vill när jag vill 🙂

 6. Läsutmaningar är bra – en push i en riktning även om man får slopa på utmaningarna om de blir för tunga! (: (; Jag ser de mer som en kul grej och visst är det underbart att ro hem dem, men det är inte ett måste… Jag siktar och hoppas komma en bit, liksom! (:

  Jag ska utvärdera årets utmaningar i januari, förhoppsningsvis kommer jag fram till vilka utmnaingar jag ska utmana mig själv med 2013! (: Ska börja klura lite nu i mellandagarna!

  1. Ja, kan man släppa dem om de är för tunga så är det ju bra! Jag har en tendens att tvinga mig att avsluta de jag påbörjat och då kanske det blir tråkigt istället.

   Ska kolla in i dagarna, har inte varken hunnit blogga eller läsa bloggar sen före jul 🙂

 7. Jag kommer fortsätta med projekt kill hyllvärmare, troligen under flera år eftersom jag har så många av den varan! Så den som känner sig manad kan börja närsomhelst och får gärna säga till i min blogg! Och jag som har en läsutmaning planerad till nästa år (hemlig än så länge, avslöjas i min blogg 1 januari) som jag tror skulle passa dig så HIMLA BRA, mycket bättre än Strindberg-utmaningen som jag hade i år. Men du kan ju kolla och se hur du känner, det är inte en så omfattande utmaning. 🙂 roligt med serieutmaningen, tråkigt att jag inte har hunnit haka på, den är alltså slut nu?

  1. Åh, nu blev jag himla nyfiken! Ska kolla in då 😀

   Ja, jag tänkte avsluta den nu. Jag kommer nog fortsätta läsa seriealbum ändå, det här var mest för att sparka igång det hela. Känner att jag inte har riktigt tid att styra upp utmaningar i vår, vet inte ens hur mycket jag kommer hinna läsa så det är bättre att avsluta det nu än att det rinner ut i sanden 🙂

   1. Ja kolla in nu och se om du vill vara med men jag känner på mig att det är passande för dig. Jag förstår, då är det bättre att låta bli. 😀 Serier kan man ju som sagt faktiskt läsa ändå.

    1. Det ska jag! Eller, jag kommer dit så småningom. Just nu har jag exakt 421 olästa inlägg i bloglovin 😉

 8. Har lite dåligt samvete för den där serieutmaningen. 🙁 Har faktiskt läst, men inte hunnit skriva om dem på min blogg. Jag har det sista pluggat 200% plus jobbat 50 % så tiden har inte riktigt räckt till. Men jag kommer fortsätta nästa år med att försöka läsa minst en grafisk roman i månaden. En riktigt rolig utmaning, är du säker på att du inte ska fortsätta med den nästa år? 🙂

  1. Det är en rolig utmaning, men jag känner tyvärr att jag inte har riktig tid 🙁 Kommer både plugga och jobba till våren och känns dumt att ha igång en utmaning om jag inte kommer hinna styra upp den riktigt. Men den kanske kommer tillbaka till sommaren 😉

Kommentera