At the mountains of madness and other tales of terror – H.P. Lovecraft

At the mountains of madness är titelnovellen i en samling Lovecraft-noveller jag har haft i evigheter i bokhyllan och inte läst förrän nu. Men jag gillar Lovecraft, han är en författare som verkligen kan skrämmas.

Dock tog det väldigt lång tid att läsa en ganska kort novellsamling. Lovecraft har inte det enklaste språket, jag fick läsa både sakta och ibland flera gånger om, det är minst sagt adjektivrikt och ibland lite högtravande. Det märks att Lovecraft tagit mycket intryck av Edgar Allan Poe, men jag föredrar Poe även om Lovecraft är en skräckmästare han också.

De andra novellerna är The Shunned House, The Dreams in the Witch-House och The Statement of Randolph Carter. Min favorit är The Dreams in the Witch-House, skrämsel på hög nivå.

0 reaktioner på ”At the mountains of madness and other tales of terror – H.P. Lovecraft

  1. Hahahahaha jag tror jag dööööör! Det är precis samma bok som jag just plockade ut ur hyllan och lade i väskan för att ha i morgon bitti på tåget!!!!! Ibland blir det lite ku(s)ligt!!! 😛

Kommentera