Augustprisnomineringar

Jag läser inte särskilt mycket fackböcker, så fackbokskategorin hoppar jag över. Men de nominerade till ungdomsbokskategorin blev: Only väg is upp av Emmy Abrahamson, Jag blundar och önskar mig något av Moa-Lina Croall, Jag älskar Manne av Pija Lindenbaum, Elin under havet av Sofia Malmberg, Jag är världen av Mårten Melin och A B C å allt om D av Nina Ulmaja.

Jag hade verkligen hoppats på Kaninhjärta och blev lite ledsen att den inte nominerades. Jag hade faktiskt inte läst en enda av de nominerade i den här kategorin. Men Only väg is upp kommer jag absolut att läsa för jag tyckte mycket om Min pappa är snäll och min mamma är utlänning.

I kategorin Skönlitteratur hoppades jag mest på Torka aldrig tårar utan handskar, där blev jag också lite ledsen att den missades. Nåväl. Kanske väntar de tills alla delar kommit ut? Hursomhelst så var de nominerade: En storm kom från paradiset av Johannes Anyuru, Ingenbarnsland av Eija Hetekivi Olsson, Sång till den storm som ska komma av Peter Fröberg Idling, Springa med åror av Cilla Naumann, Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg och Medealand och andra pjäser av Sara Stridsberg.

Jag hade inte läst någon av nomineringarna här heller, men Sara Stridsberg ska jag läsa. Kanske inte Medealand först och främst, tror jag ska börja med Drömfakulteten.

Vad tyckte du om nomineringarna?

12 reaktioner på ”Augustprisnomineringar

 1. Jag hade inte heller läst en enda av de här! Känner inte att jag har sett dem i bokbloggsvärlden så mycket heller! Vet inte riktigt vad det innebär! Blir lite fundersam över om det verkligen var de rätta som blev nominerade! Kanske jag som borde fylla några luckor..;-) Dock saknar jag också de du nämner!

  1. Ingenbarnsland har jag läst lite om, den surrades det om på Bokmässan en hel del också. Men de andra var väldigt nya för mig med!

 2. Jag har läst OM alla de nominerade böckerna (inom vuxen- och fackklassen) eftersom jag är en slavisk liten följare av kultursidor. Läst intervjuer med de flesta författare etc. Men jag blev ju som sagt LYCKLIG över Stridsberg och Hetekivi Olsson. Ingenbarnsland rekommenderar jag, känner på mig att du kan gilla den. Jag bloggade såhär om den: http://ordochingavisor.se/2012/05/13/majboksondag-6-ingenbarnsland/
  Och Stridsberg-boken heter Medealand och andra pjäser, den innehåller pjäsen Medealand, Dissekering av ett snöfall och Valerie Solanas-pjäsen då (med samma tema som drömfakulteten). Men som jag skrev på twitter, så rekommenderar jag dig att börja med drömfakulteten, sen darling river, sen happy sally och så pjäsboken. 🙂

  1. Jag hade inte tänkt läsa Ingenbarnsland, men blev lite fängslad av din recension. Å andra sidan är svensk socialrealism sällan min kopp te i litteratur.. Jag får se 🙂 Drömfakulteten tänkte jag läsa i alla fall! Och sorry, missade titeln där. Skrev inlägget medan jag tittade på sändningen 😉

 3. Jag har inte hört talas om någon av böckerna förutom ”Springa med åror”, som finns på min önskeläslista och verkar väldigt bra. Konstigt, för bokbloggsmaffian brukar ju alltid ligga i framkant med att recensera nya och aktuella böcker, men som sagt, har inte läst mycket alls om de nominerade den här gången.
  Är för övrigt också ledsen över att inte ”Kaninhjärta” fick någon nominering! 🙁 En av årets bästa böcker ju!

  1. Nä, tycker inte heller att jag har läst så mycket om böckerna i bloggvärlden.

   Och visst var den! Synd att den inte blev nominerad. Men kul att Christin Ljungqvist kommer ut med en ny bok i vår 🙂

Kommentera